Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/05 20:51

diamantopoulos 1

Το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr σας παρουσιάζει την 10η εκπομπή από τον κύκλο εκπομπών με τίτλο «Η Μουσική των Ελλήνων» με θέματα από την Ελληνική Μουσική, με καλεσμένους από τον χώρο της Ψαλτικής Τέχνης, της Παραδοσιακής αλλά και της Λαϊκής - Έντεχνης μουσικής, που επιμελείται και παρουσιάζει ο κ. Γεώργιος Δεμελής.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στην Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Καλεσμένος της 10ης εκπομπής ο κ. Άγγελος Διαμαντόπουλος, ο οποίος γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής το 1974, από την μουσική παραδοσιακή οικογένεια των Βερραίων με καταγωγή απο την Αχαϊα.

Στα 8 του χρόνια, το 1982 ξεκίνησε μαθήματα Βυζ. Μουσικής με την κατά σάρκα Α' εξαδέλφη του Ξένη Μακρυγιάννη, (νύν ηγουμένη Μελάνη στην Ι. Μ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Σικάγο), μαθήτρια του μεγάλου δασκάλου Εμμανουήλ Χατζημάρκου.

Το 1987 μετακομίζει στην Πάτρα, όπου παίρνει το Πτυχίο του Ιεροψάλτου το 1989 και το 1992 το Δίπλωμα του Μοσικοδιδασκάλου σαν φοιτητής πλέον, απο το Πολύμνιο Ωδείο Πατρών και με δάσκαλο τον αείμνηστο κυρ. Σπύρο Γεωργακόπουλο.

Και στα δύο πτυχία πρόεδρο της επιτροπής είχε τον αείμνηστο κυρ. Μανώλη Χατζημάρκο. Το 1995 παίρνει και το πτυχίο του Μηχανολόγου από το ΑΤΕΙ Πατρών.

Έχει διακονήσει στην Πάτρα στους Ιερούς Ναούς Αγίου Παντελεήμονα, Αγίας Φωτεινής, Αγίων Αναργύρων και Αγίας Παρασκευης.

Από το 2002 εως σήμερα διακονεί στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Ύδρας, ως Πρωτοψάλτης, όπου και διδάσκει στην εκεί Σχολή Βυζ. Μουσικής.

Δείτε την εκπομπή στο βίντεο που ακολουθεί.

Εμφανίσεις: 302639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: