Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/04 13:46

mkallithes 32

Εσπερινή μυσταγωγία χθες το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας.

Στον συγκεκριμένο Ιερό Οίκο του Θεού, με την πλούσια και πολυποίκιλη φιλανθρωπική δράση, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής της πόλης μας υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, για 1 ½ περίπου ώρα, απέδωσαν μοναδικά εκκλησιαστικούς ύμνους αφιερωμένους στην Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και της Ανάστασης Του Κυρίου και προκάλεσαν πνευματική ανάταση στο σύνολο των παριστάμενων Ενοριτών και επίσημων προσκεκλημένων.

Τους πολυπληθείς Ενορίτες και επίσημους προσκεκλημένους καλωσόρισε θερμά ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων εξήρε το έργο της Δημοτικής Φιλαρμονικής μας , που υφίσταται από το 1956.

Αμέσως μετά, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήρε και την επέκταση της συνεργασίας του Δήμου με τον Ιερό Ναό.

Ακολούθως και υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής – κόσμημα για την πόλη μας, απέδωσαν εκπληκτικά, αν όχι μαγευτικά, χριστιανικά έργα διάσημων ξένων δημιουργών κλασικής μουσικής, όπως του Mozart, του Beethoven, του Verdi και του Schumbert.

Συγκεκριμένα, αποδόθηκαν τα ακόλουθα διάσημα εκκλησιαστικά έργα:

Panis Angelicus (του Cesar Frank) – Ave Verum Corpus (του Wolfgang Amadeus Mozart), Eroica (του Ludwig Van Beethoven), Adagio in Sol Minore (του Tomaso Albinoni), Pie Jesu (Requiem του Gabriel Urbain Faure), Amlet (του Franco Faccio), Chopin Marcia Funebre (του Frederic Chopin), Nabucco (του Giuseppe Verdi), Unfinished Symphony (του Franz Schumbert).

Ενδιάμεσα, ο γνωστότατος ηθοποιός κ. Νίκος Τσεργάς προέβαινε στην αφήγηση των διάσημων έργων που αποδίδονταν από τη Δημοτική Φιλαρμονική στη συναυλία, το τέλος της οποίας βρήκε το σύνολο των εκστασιασμένων παριστάμενων να χειροκροτεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην περαίωσή της.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι μετά το πέρας της συναυλίας, οι επίσημοι προσκεκλημένοι {ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε την Βουλευτή στην Β’ περιφέρεια Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Κα Άννα Καραμανλή, τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Υποψήφιο Δήμαρχο με τη Δημοτική Παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης, κ. Μανώλη Κωστάκη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ελένη Ζαφειράκη, Παναγιώτη Γαλανόπουλο και Ανέστη Φωτόπουλο, τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Αθηνά Εξάρχου, Βούλα Κοσμίδου (και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας), Ειρήνη Τζιλίνη, Λίλη Ταλιακού, Χαρίκλεια Ρόκα, Μαρία Αξιομάκαρου και Κωνσταντίνο Γκιολέ (και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας)}, αλλά και τα μέλη της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής, επισκέφθηκαν την όμορη περικαλλή αίθουσα εκδηλώσεων «Νέα Βηθλεέμ» του Ιερού Ναού, εκεί όπου τους προσφέρθηκαν εδέσματα, αναψυκτικά και τσάι.

Συγχαρητήρια και μάλιστα πάρα πολλά, σίγουρα ανήκουν στο σύνολο των διοργανωτών την καταπληκτική μουσική συναυλία, η οποία προσφέρθηκε απλόχερα σε όσους τυχερούς παρέστησαν. 

Φωτογραφίες: Ιωάννης Πεφάνης, Αναστάσιος Ράντος.

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6

mkallithes 6mkallithes 6

 

Εμφανίσεις: 301044
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: