Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με ύμνους της Μεγάλης Εμδομάδος “Δος μοι τουτον τον Ξένο” , θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης.

Τους Βυζαντινούς ύμνους θα ερμηνεύσει ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πολιούχου των Αθηνών, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Γεωργίου Δεμελή.

Τους ύμνους θα σχολιάσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δορμπαράκης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιώς.

"ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ"

Ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίου Διονύσιου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου των Αθηνών, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Γεωργίου Δεμελή αποτελείται από τους μαθητές της Σχολής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Συμμετέχει κάθε χρόνο στις μουσικές εκδηλώσεις του Πολιούχου, σε αφιερώματα διακεκριμένων Ψαλτών προβάλλοντας την Μουσική Μεγαλοπρέπεια της Βυζαντινής Μουσικής.

papaetr 1

Εμφανίσεις: 222339
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: