Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

demelis 1

Συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεπαγίτου, Πολιούχου Αθηνών.

Στη συναυλία ερμηνεύουν βυζαντινούς ύμνους η Χορωδία ‘ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΩΔΟΙ’ του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη και ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Γεωργίου Δεμελή.

Η παρουσίαση και η απαγγελία κειμένων θα γίνει από τον ηθοποιό κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.

"ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΥΜΝΩΔΟΙ"

H Βυζαντινή Χορωδία «Βυζαντινοί Υμνωδοί», δημιουργήθηκε το 1994 από το Διευθυντή της Σπύρο Παυλάκη, προκειμένου να λάβει μέρος στην παράσταση «ΘΕΟΔΩΡΑ» με πρωταγωνίστρια τη μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό Ειρήνη Παπά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευ ρώπης στην Λισσαβώνα και τον Μάιο του 1995 στο Λουξεμβούργο.

Υπό την διεύθυνση του Μαέστρου της Σπύρου Παυλάκη, ἡ Χορωδία και ορχήστρα ανέπτυξε πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με συμμετοχή σε πολλές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, της Εκκλησίας, και άλλων, καθώς και σε συναυλίες θρησκευτικής μουσικής σε πολλά θέατρα της Ελλάδος και του εξωτερικού.

"ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ"

Ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίου Διονύσιου του Αρεοπαγίτου Πολιούχου των Αθηνών, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Γεωργίου Δεμελή αποτελείται από τους μαθητές της Σχολής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Συμμετέχει κάθε χρόνο στις μουσικές εκδηλώσεις του Πολιούχου, σε αφιερώματα διακεκριμένων Ψαλτών προβάλλοντας την Μουσική Μεγαλοπρέπεια της Βυζαντινής Μουσικής.

Χορηγός Επικοινωνίας romfea.gr

dion 1

Εμφανίσεις: 241884
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: