Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/02 16:42

omsie 1

Την Πέμπτη 7η Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος με τον Εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο, στο Γραφείο Εκπροσωπήσεως της Α.Θ.Μ. στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία συγκροτήθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριάκο Λιλιόπουλο, τον Ειδικό Γραμματέα και Υπεύθυνο Σχέσεων Ομοσπονδίας και Πατριαρχείων, Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Φώτιο Γιαννακάκη, τον Χοράρχη του «ΜΙΚΡΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΡΟΥ» της Ομοσπονδίας, Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Φώτιο Κετσετζή και τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Ηλία Γιουρούκο (ο οποίος μερίμνησε για την διοργάνωση της συνάντησης).

Αντικείμενο της μακράς και εγκάρδιας συζήτησης αποτέλεσε η παρουσίαση, στον Σεβασμιώτατο, της αποστολής και του έργου της Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα σε θέματα διεθνούς προβολής και ανάδειξής της Βυζαντινής Μουσικής και της Ψαλτικής Τέχνης, ως Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς τόσο στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα όσο στα κράτη πνευματικής ευθύνης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην Αφρικανική Χερσόνησο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μορφωτικό έργο της Ομοσπονδίας, στη από διετίας συνεργασία της με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι..Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και αναδείχθηκε η δυνατότητα συνεισφοράς της Ομοσπονδίας σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Κατάρτισης στελεχών του Πατριαρχείου, τόσο σε θέματα ψαλτικής όσο και, γενικότερα, πολιτιστικής διαχείρισης.

Παραδόθηκε στον Σεβασμιώτατο ένα περιεκτικό Εισηγητικό Υπόμνημα και αίτημα επίσημης επίσκεψης στην Αλεξάνδρεια, ώστε να πραγματοποιηθεί εκτενής ενημέρωση, συνδυασμένη με συμμετοχή του ΧΟΡΟΥ σε λατρευτικές και πολιτιστικές δράσεις. 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη μεγάλη αξία της ψαλτικής μας παράδοσης και το υψηλό διαπολιτισμικό ενδιαφέρον που αποκτά στο σύγχρονο περιβάλλον.

Δεσμεύθηκε να ενημερώσει την ΑΘΜ, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και να οργανωθεί επόμενη συνάντηση προκειμένου να οργανωθεί η συνεργασία πάνω σε συγκεκριμένους άξονες.

Εμφανίσεις: 300546
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: