Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018

xristougenna smirni

Για την Romfea.gr | Τηλέμαχος Παππάς


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου στο ηλιόλουστο Άλσος στο Πεδίον του Άρεως η Μουσική Παράσταση με τίτλο «Χριστούγεννα στη Σμύρνη».

Την παράσταση οργάνωσε η Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής Εν Ωδαις, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Άκουστηκαν κάλαντα, παινέματα, τραγούδια και σκοποί που ερμήνευσε μοναδικά ο Γιώργος Ντόβολος μαζί το εργαστήρι παραδοσιακού τραγουδιού της Σχολής.

Ξεχωριστό τόνο χάρισε στην εκδήλωση ο γνωστός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρεσης ο οποίος απήγγειλε λογοτεχνικά κείμενα σχετικά με τη λαογραφία των ημερών από το κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Σμύρνης.

Την επιμέλεια της ορχήστρα είχε ο γνωστός βιολιστής Κυριάκος Γκουβέντας. Ακόμα συμμετείχαν οι: Ιωάννα Ρήγα σαντούρι, Νικόλας Αγγελόπουλος λαούτο, Θοδωρής Κοέλης μπάσο, Μανούσος Κλαπάκης κρουστά.

Επίσης συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα "Πολυμίλη" με την επιμέλεια του δασκάλου Χάρη Μπακόπουλου.

Στο τέλος της παράστασης η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Έβη Αποστολάκη ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των παρευρισκόμενων τη Σχολή Εν Ωδαίς για το άρτιο αποτέλεσμα καθώς επίσης και για την αξιόλογη και συνάμα σοβαρή προσπάθεια ανάδειξης αλλά και μεταλαμπάδευσης του λαϊκού μουσικού μας πολιτισμού στη νέα γενιά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: 

Εμφανίσεις: 300898
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: