Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

pefanis 3

Γράφει ο Ιωάννης Πεφάνης | Romfea.gr


Συνήλθε σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ. Ιερωνύμου Β , η επιτροπή ακροάσεως Iεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σύμφωνα με την οικεία διάταξη του υπ’ άριθμ. 176/2006 κανονισμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούμενη, από τον Αρχιμ. Ειρηναίο Νάκο Γεν. Διευθυντή του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Α.Α. ως πρόεδρο και εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ. Ιερωνύμου και μέλη τους κ. Ηλία Τούμπα, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός κ. Διαμαντή Μαυραγάνη Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της Μ.Χ.Ε. και του Πάν. Αρχιμ. Νεόφυτου Δοντά, ως γραμματέα.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω επιτροπή δεν συγκροτήθηκε αμέσως μετά τη ψήφιση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ως άνω Κανονισμού 176/2006 (Φ.Ε΄Κ. α 19.12.2006), πλην όμως υφίσταται επίσημα από το 1952, επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σπυρίδωνος.

Κατά καιρούς, ως μέλη της έχουν διατελέσει εξέχουσες ιεροψαλτικές φυσιογνωμίες, ενώ έχουν εξετασθεί από αυτήν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι ιεροψάλτες των Αθηνών.

Η γνώμη της Επιτροπής Ακροάσεως Ιεροψαλτών είναι συμβουλευτική, πλην όμως απαραίτητη για την ολοκλήρωση νομίμου διορισμού Ιεροψάλτη.

Η δε λειτουργία της σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω κανονισμού, αντανακλά την αγάπη και το ενδιαφέρον της Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Β’ προσωπικά, για την τάξη των Ιεροψαλτών.

Να αναφερθεί ότι, η επιτροπή συνεδριάζει τακτικά για θέματα ιεροψαλτικού ενδιαφέροντος, καθώς και τη συμμετοχή των Ιεροψαλτών στον Συνδέσμο Ιεροψαλτών Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός.

pefanis 4

pefanis 4

pefanis 4

pefanis 4

Εμφανίσεις: 300439
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: