Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/04 16:40

mauroboyniou1
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου στο Αστυνομικό Τμήμα

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Θύμα των αυστηρών μέτρων που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για την πανδημία του κορωνοϊου, έπεσε σήμερα, Κυριακή 11 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος.

Να αναφερθεί ότι το πρωί ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, λειτούργησε σε Μοναστήρι της περιοχής Ζλατίτσα, παρουσία κληρικών και πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά από καταγγελία στο μοναστήρι έφτασε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία δεν τηρήθηκαν οι σχετικές οδηγίες που αφορούν τον εκκλησιασμό.

Σύμφωνα με Σερβικά ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, κλήθηκε από τους αστυνομικούς να μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα για κατάθεση και καταγραφή του συμβάντος.

Κληρικός της Ι.Μ. Μαυροβουνίου μιλώντας στην Romfea.gr δήλωσε ότι “η αστυνομία δεν προέβη σε καμία σύλληψη του Σεβασμιωτάτου, αλλά ακολούθησε μια τυπική διαδικασία, η οποία πήρε περίπου 4 ώρες".

Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου έχει μια αυστήρη στάση προς τον Σεβασμιώτατο, αφού τον θεωρεί ο κύριο οργανωτή των μαζικών ειρηνικών διαμαρτυριών για την κατάργηση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι πριν από 20 λεπτά, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος αναχώρησε για την κατοικία του.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ:

* Οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου.

amfil1

amfil1

Εμφανίσεις: 301149
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: