Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/01 11:54

Vladimir Putin at Christmas

Mετάφραση για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος


Νέα επίθεση εναντίον της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ισχυριζόμενος ότι εξυπηρετεί πολιτικούς στόχους παρά θρησκευτικούς.

Μιλώντας στη σέρβικη εφημερίδα, Večernje novosti, λίγο πριν από την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «ο νέος θρησκευτικός οργανισμός είναι ένα απολύτως πολιτικό, κοσμικό project. Κύριος στόχος του είναι να διαιρέσει τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας, να προκαλέσει όχι μόνο εθνικές εντάσεις αλλά και θρησκευτικές.

Τα λόγια του Κιέβου για ανάκτηση της ανεξαρτησίας από τη Μόσχα, δεν είναι "τυχαία", δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε ότι η υπογραφή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αποτελεί μια προσπάθεια για τη νομιμοποίηση των σχισματικών οργανώσεων της Ουκρανίας με τη δικαιοδοσία της Κωνσταντινούπολης, παραβιάζοντας τους υφιστάμενους κανονες της Ορθοδοξίας.

Ο Πούτιν εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για τις συνέπειες αυτού του σχίσματος, για τις οποίες έχει πλήρη επίγνωση η ουκρανική κυβέρνηση, όπως σημείωσε.

Μερικές από τις ανησυχίες του εδράζονται στον φόβο για διώξεις εναντίων ιερέων και πιστών, την κατάσχεση περιουσίας και την απώλεια εκπροσώπησης.

Αυτές οι ενέργειες έχουν πολιτική στόχευση και συγκεκριμένα τη διατήρηση στην εξουσία πάσει θυσία του τωρινού προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν θα παρέμβει, διότι πρόκειται για εσωτερικά θέματα της Ουκρανίας.

Τέλος, ο Πούτιν προειδοποιεί ότι τέτοια πειράματα και παρεμβάσεις της πολιτικής στα ζητήματα της Εκκλησίας θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την Ορθοδοξία.

Εμφανίσεις: 300151
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: