Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στην Αγία Τριάδα Θάσου

Μετά την για πρώτη φορά επίσημη υποδοχή της ιεράς Εικόνος του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, την οποία προσέφερε στη Θάσο ο Ναύαρχος Π. Κουντουριώτης το 1912, σε ανάμνηση της απελευθερώσεώς της, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Θάσου τελέσθηκε Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και του επιχωρίου Επισκόπου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.Στεφάνου.
Τον θείο λόγο εκήρυξε περιεκτικά, πνευματικά και παραστατικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθη στους Αγίους της Θάσου, στον Ευαγγελιστή Λουκά και στα εορταζόμενα Ελευθέρια της νήσου, ευχαριστήσας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων για την αδελφική πρόσκλησή του.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καλογερικό» παρουσιάστηκε επετειακή Μουσική Εκδήλωση, με Συναυλία από το Τμήμα Ενηλίκων της Σχολικής Χορωδίας Βεροίας, η οποία απέδωσε θαυμάσια το ορατόριο «Όσιος Γεράσιμος ο υμνογράφος», σε σύνθεση του αειμνήστου Μάριου Τόκα.
Αύριο, Κυριακή, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου Θάσου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα αναχωρήσει για την ΑΘήνα και εκείθεν, τη Δευτέρα, θα μεταβεί στην Μύκονο, για την εορτή του Πολιούχου της νήσου Αγίου Αρτεμίου.


















