Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/09 00:13

barsanoufios

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδος - Ρωσίας, έχοντας αντίκτυπο σε αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα αλλά και το Άγιον Όρος.

Τελευταίο κρούσμα η περίπτωση του Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκα κ. Βαρσανούφιου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος, φέρεται να αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα στον Μητροπολίτη Βαρσανούφιο της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν έμαθε ότι δεν του χορηγήθηκε βίζα για να επισκεφθεί προσκυνηματικά το Άγιον Όρος.

"Αυτό είναι απαράδεκτο" - φέρεται να ανέφερε προς τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν του αποσαφήνισαν τον λόγο γιατί δεν του χορηγήθηκε βίζα.

Να αναφερθεί ότι η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Εμφανίσεις: 304199
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: