Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017

mausoleio 6

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Επίσκεψη στον ιερό Ναό της Σαμαρκάνδης γνωστό και ως Ναό του Προφήτη Δανιήλ, πραγματοποιήσε σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Αυτό είναι ένα από δεκάδες μέρη που εικάζεται ότι άφησε την τελευταία του πνοή ο Προφήτης Δανιήλ, μετά από διαταγή του Αρχηγού Τιμούρ να θαφτεί εκεί.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας εισήλθε στο κτίριο του Μαυσωλείου, όπου είχε την ευκαίρια να δει από κοντά τον τάφο του Προφήτη.

Επίσης ο Πατριάρχης είδε και την μεγάλη φιστικιά που είναι κοντά στον τάφο, η οποία το 1996 φυτεύθηκε από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλέξιο Β΄ και τυγχάνει ιδιαιτέρου σεβασμού.

Νωρίτερα ο Πατριάρχης Κύριλλος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιόγεφ, παρουσία αξιωματούχων και Υπουργών.

Ο Πρόεδρος Μιρζιόγεφ υπογράμμισε τον ιστορικό χαρακτήρα της επισκέψης του Πατριάρχη, τονίζοντας την στρατηγική σχέση μεταξύ Ρωσίας και Ουζμπεκιστάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της ανατροφής των παιδιών και της νεολαίας, με τον Πατριάρχη να τονίζει την σημασία της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Επίσης ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν εξήρε το έργο του Μητροπολίτη Τασκένδης κ. Βικεντίου, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικός παράγοντας στην ειρήνη και ενότητα της χώρας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στα συναισθήματα που έχει από την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι "το Ουζμπεκιστάν έχει μεγάλο σεβασμό στον θρησκευτικό παράγοντα, και αυτό είναι πλέον αποδεδειγμένο".

mausoleio 1

mausoleio 1

mausoleio 1

mausoleio 1

mausoleio 1

mausoleio 1

mausoleio 1

mausoleio 1

mausoleio 1

mausoleio 10

mosxas pr ouzmpekistan 1

mosxas pr ouzmpekistan 1

mosxas pr ouzmpekistan 1

mosxas pr ouzmpekistan 1

Εμφανίσεις: 301248
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: