Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/03 10:34

bostron

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Για πράξεις μίσους και μισαλλοδοξίας που μόνο αποτροπιασμό προκαλούν, κάνει λόγο  ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, σχολιάζοντας τα γεγονότα κατά των πιστών της Ουκρανίας.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο σχολιάσε μέσω βίντεο το ντοκιμαντέρ "πιστοί", το οποίο εξιστορεί τους διωγμούς εις βάρος των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

"Είναι τρομερό ακόμη και να φαντασθεί κανείς ότι άνθρωποι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι ορθόδοξοι, διακατέχονται σε τέτοιο βαθμό από μίσος, ώστε δια της βίας αρπάζουν ναούς, σπάνε τις πόρτες τους, χτυπούν πνευματικά και σωματικά τους ίδιους τους συμπατριώτες τους τους διώκουν και διχάζουν την Εκκλησία" - τονίζει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βόστρων.

Ο κ. Τιμόθεος ακόμη υπογραμμίζει ότι "οι πράξεις μίσους και μισαλλοδοξίας, απ' όπου και αν προέρχονται, προκαλούν αποτροπιασμό, και είναι καταδικαστέες."

"Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι οι δράστες αυτών των πράξεων απέχουν μακράν από το χριστιανικό πνεύμα και τη διδασκαλία, που χαρακτηρίζονται από αγάπη και ευσπλαχνία έναντι και των εχθρών ακόμη" - προσθέτει χαρακτηριστικά ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, τονίζει ότι "τα μέλη της λεγόμενης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, στην πραγματικότητα υπηρετούν τα συμφέροντα των εχθρών της Ορθοδόξου Εκκλησίας και βαθαίνουν το σχίσμα".

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι "κάθε αληθώς θρησκευόμενος κατακρίνει αναμφίβολα τέτοιες πράξεις, οι οποίες είναι αλλότριες προς το χριστιανικό πνεύμα".

Εμφανίσεις: 303332
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: