Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/11 10:42

exarhia.ag.anargiroi 1

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε την παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο ιστορικό Ιερο παρεκκλήσιο της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα προεξάρχοντος του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτου κ. Ραφαήλ.

Προ του Εσπερινού τελέσθηκε ο μικρός Αγιασμός. Στην πανήγυρη του Μετοχίου συμμετείχαν Αγιοταφίτες πατέρες και ιερείς από άλλες Μητροπόλεις, ενώ έψαλλαν οι βυζαντινές χορωδίες υπό την διεύθυνση του κ. Κων. Αγγελίδη και του κ. Αθανασίου Κούγια.

Μετά την ευλόγηση των άρτων ο Άγιος Έξαρχος κήρυξε τον Θείο Λόγο δίνοντας έμφαση στην χριστομίμητη ζωή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Ιδιαιτέρως μεταξύ άλλων σημείωσε οτι οι Άγιοι Ανάργυροι φρόντιζαν όχι μόνο για την θεραπεία του σώματος των ασθενών, αλλά κυρίως για την θεραπεία της ψυχής τους.

Ευχήθηκε δε, οι θαυματουργοί άγιοι Ανάργυροι με τις ακοίμητες πρεσβείες τους να μας απαλλάξουν από τη λαίλαπα του κορωνοϊού.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού προσφέρθηκε εόρτιο κέρασμα.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή αγιοταφιτών πατέρων, προεξάρχοντος του Εξάρχου, ο οποίος και εκήρυξε τον θείο λόγο. Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα.

Το απόγευμα θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός και παράκληση στους αγίους Αναργύρους.

exarhia.ag.anargiroi 2

exarhia.ag.anargiroi 2

exarhia.ag.anargiroi 2

exarhia.ag.anargiroi 2

exarhia.ag.anargiroi 2

exarhia.ag.anargiroi 2

exarhia.ag.anargiroi 2

exarhia.ag.anargiroi 2

Εμφανίσεις: 303976
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: