Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/02 18:00

adioxeias ioannis

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Συγχαρητήρια επιστολή στον νεοκλεγέντα Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο, απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης συγχαίρει τον νέο Πατριάρχη Σερβίας, απευθύνοντας παράλληλα τον αδελφικό χαιρετισμό από την Εκκλησία του Αποστόλου Πέτρου.

"Καθώς γράφουμε αυτές τις γραμμές, έρχεται στο νου μας η πίστη και ο ζήλος του Σερβικού λαού, με τον οποίο είμαστε ορθόδοξα αδέλφια" - προσθέτει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιωάννης, αναφέρετε στις αδελφικές σχέσεις μεταξύ Αντιοχείας και Σερβίας, οι οποίες σφυρηλατήθηκαν κατά την τελευταία επίσκεψη του μακαριστού Πατριάρχη Ειρηναίου το 2019.

"Προσευχόμαστε ο Θεός να τάξει τον μακαριστό Πατριάρχη Ειρηναίο εν σκηναίς Δικαιών. Είμαστε γεμάτοι ελπίδα και εμπιστοσύνη ώστε να συνεχίσουμε την ευεργετική και ευλογημένη συνεργασία των Εκκλησιών μας κατά τη διάρκεια της ιερής σας Πατριαρχίας" - προσθέτει ο Πατριάρχης Ιωάννης.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Αντιοχείας εύχεται στον νέο Πατριάρχη Πορφύριο έτη πολλά και ευλογημένα, καθώς και καλλίκαρπη πατριαρχική διακονία.

Εμφανίσεις: 301406
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: