Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/11 18:41

ag minas ismailia 4

Ιερά επιθυμία της Α.Θ.  Μακαριότητας του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου  του Β’ είναι  όπως σε κάθε Ιερό Ναό της Αιγύπτου, τελείται  η Θεία Λειτουργία και με κάθε λαμπρότητα η εορτή του τιμωμένου εις αυτούς εορτολογικού γεγονότος ή Αγίου.

Με την Σεπτή Εντολή και πατρική Του ευλογία 50 προσκυνητές από το Κάϊρο μετέβησαν την όμορφη πόλη της Ισμαηλίας έδρα της Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως, δια τιμήσουν  τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα  Μήνα. 

Τους προσκυνητές συνόδευσε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Ο μεγαλοπρεπέστατος  Ιερός Ναός του Αγίου  ανθοστολισμένος και ολόλαμπρος  πληρώθηκε από πιστούς τόσο της Ισμαηλίας, όσο και από τις  τριγύρω πόλεις, του Πορτ Σάϊτ, της Ταμιέτης και της Μανσούρας.

Μεγάλη η ευλογία για όλους  η προσκύνηση τμήματος εκ των Ιερών Λειψάνων του καταγόμενου από την Αίγυπτο Αγίου Μάρτυρος των  πρώτων Χριστιανικών αιώνων, επί Αυτοκράτορος Διοκλητιανού.

Εγκάρδιος ήταν η προσευχή προς τον Άγιο υπέρ της καταπαύσεως  της φοβερής πανδημίας. 

Με την ευχή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου του Β’ ας αποτελέσει η πανήγυρις  αυτή,  έναν σταθμό πνευματικού ανεφοδιασμού κατά την αρχή της νέας  εκκλησιαστικής περιόδου, της προετοιμασίας μας δια την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

ag minas ismailia 1

ag minas ismailia 1

ag minas ismailia 1

ag minas ismailia 1

ag minas ismailia 1

Εμφανίσεις: 300411
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: