Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/11 15:18

ag nektarios kataga 49

Με πνευματική χαρά και ένθερμο ζήλο προς τον αγαπημένο Άγιο Νεκτάριο εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας τα εκατό χρονιά από τη κοιμήση του.

Μια κοίμηση διαφορετική των άλλων, αφού συνεχώς επισκέπτεται και ευλογεί και όχι μόνο ευλογεί αλλά θεραπεύει και ενδυναμώνει τους επικαλουμένους του.

Όλη αυτή την εβδομάδα που πέρασε, καθημερινά έγιναν ραδιοφωνικές εκπομπές στο σταθμό της Μητροπόλεως, αλλά και στα τηλεοπτικά κανάλια οι ιερείς και διάκονοι μιλούσαν για την ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου.

Μαθητικές διαλέξεις έγιναν σε όλα τα επίπεδα, οι κυρίες επισκέφθηκαν και προσέφεραν δώρα στους ασθενείς του Νοσοκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας αλλά και εις άλλα νοσοκομεία.

Προς ευλογία και αγιασμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος χειροτόνησε δύο διακόνους εις πρεσβυτέρους, τον π. Ιάκωβο την Κυριακή εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικούς προς τον χειροτονηθέντα, και την Δευτέρα ο κ. Μελέτιος στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου χοροστάτησε και λειτούργησε με πολλούς ιερείς και διακόνους τον δε διάκονον Ραφαήλ χειροτόνησε εις πρεσβύτερο.

Και στους δύο χειροτονηθέντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του σεπτού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Β'.

Κατόπιν έγινε το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού και αοιδίμου Μητροπολίτη Πενταπολέως κυρού Ιγνατίου.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου και προς ευλογία, όλη η πομπή διήλθε δια μέσου του Νοσοκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης οι πιστοί ακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη, διότι τον Άγιο τον θεωρούν ως δικό τους που ακούει τις προσευχές τους.

Τέλος οι μοναχές προσέφεραν γεύμα στους λειτουργήσαντας ιερείς και διακόνους, και στον θρησκευόμενο κόσμο την Εικόνα του Αγίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300354
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: