Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/06 17:05

pope barht1

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Τις εγκάρδιες ευχές του απέστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος προς Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο τηλεγράφημά του, εκφράζει την πνευματική εγγύτητα προς τον αδελφό Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς η πανδημία του Covid-19 εμπόδισε οι αντιπροσωπείες να πραγματοποιήσουν τις παραδοσιάκές επισκέψεις τους.

Να αναφερθεί πως η Ρ/Καθολική Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάθε χρόνο ανταλλάζουν παραδοσιακά αδελφικές επισκέψεις κατά την εορτή των Ιδρυτών των δύο Εκκλησιών

Έτσι φέτος λόγω του Covid-19 το Οικουμενικό Πατριάρχειο δεν έστειλε για πρώτη φόρα επίσημη Αντιπροσωπεία στη Ρώμη.

Επίσης ο Ποντίφικας χαρακτήρισε "όμορφη παράδοση" την ανταλλαγή αντιπροσωπειών, λέγοντας ότι "αυτό τον ενώνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο".

"Όταν επισκέφθηκα τον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, ένιωσα στην καρδιά μου την εγγύτητα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας.

Σε άλλο σημείο ο Πάπας Φραγκίσκος, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αμοιβαίες επισκέψεις θα επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό.

Εμφανίσεις: 301949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: