Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/02 13:43

troados-24

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Ποινή επ΄ αόριστον αργία από πάσης ιεροπραξίας επέβαλε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr το Οικουμενικό Πατριαρχείο στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τρωάδος κ. Πέτρο.

Σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο η αργία υπεβλήθη στον Επίσκοπο Τρωάδος διότι δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του σώματος της Ιεράς Συνόδου, για να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις για την περίπτωσή του.

Ήδη το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ενημερώσει όλες τις Εκκλησίες για την ποινή που επέβαλλε στον Επίσκοπο Τρωάδος κ. Πέτρο, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες εγκατέλειψε την διακονία του και απεσύρθη στην Ελλάδα.

Να αναφερθεί ότι την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015 ημέρα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας είχε τελέσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών την χειροτονία του νέου Επισκόπου Τρωάδος κ. Πέτρου.

Εμφανίσεις: 305236
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: