Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/11 15:35

iosif sao paolo 7

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τελέστηκε η πρώτη αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στην πόλη Σάο Πάουλο της Βραζιλίας ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες Ιωσήφ με τον ιερό κλήρο της πόλεως.

Παρέστησαν στην λειτουργία οι προξενικές αρχές, ο Αρμένιος ιεράρχης της πόλεως και όλοι οι κοινωνικοί φορείς της κοινότητας και άλλων ελληνικών ιδρυμάτων.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιωσήφ υπογράμμισε ότι η αποστολή του στην περιοχή είναι η προβολή του ίδιου του Χριστού, της Ορθοδοξίας και της παράδοσης του σεπτού Κέντρου, του Φαναρίου, ως ο πρώτος διάκονος μεταξύ των κληρικών της περιοχής, και ότι η αρχιεροσύνη δεν είναι απλώς αξίωμα, αλλά πρωτίστως διακόνησα αγάπης, ελπίδος και Ομόνοιας, η οποία ασκείται με την πράξη και το παράδειγμα, και τέλος, ότι η ασθένεια και η αδυναμία του επισκόπου -και των κληρικών- σε τελική ανάλυση δεν είναι εμπόδιο, αλλά ευκαιρία για την έλευση της θείας Χάριτος, η οποία ενεργεί διαμέσου του όλα τα άλλα, αγνά, όσια και άγια.

iosif sao paolo 1

iosif sao paolo 1

iosif sao paolo 1

iosif sao paolo 1

iosif sao paolo 1

iosif sao paolo 1

iosif sao paolo 1

Εμφανίσεις: 218589
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: