Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε ο Αρχιδιάκονος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου 2021 η χειροτονία του Αρχιδιάκονου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Ευγενίου Τσαραμανίδη.
Την χειροτονία εις πρεσβύτερον τελέσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο.
Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νέος Πρεσβύτερος, αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αρχιεπισκόπου Νικήτα, καθώς και στην διακονία που είχε κοντά του.
Στη συνέχεια ο π. Ευγένιος μίλησε για τον υπερφυσικό χαρακτήρα της ιερωσύνης, αναρωτηθείς ότι «ποια εξουσία άλλη θα μπορούσε να θεωρηθεί μεγαλύτερη από αυτήν;»
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας συνεχάρη το νέο πρεσβύτερο, ενώ του έδωσε πατρικές συμβουλές για τη νέα διακονία του.














