Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/07 13:10

thiateiron proti 1

ΛΟΝΔΙΝΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ως Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας τέλεσε σήμερα, Κυριακή 28 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας.

Το λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων κ. Νικήτα.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος, ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ, ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Χρυσόστομος, Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Ανατολικής Αμερικής Ειρηναίος, Επίσκοπος Μωκησσού Δημήτριος και ο Επίσκοπος Μελιτινής Μάξιμος.

Ακόμη συλλειτούργησαν οι Καθηγουμένοι των Ιερών Μονών Ξενοφώντος και Παντοκράτορος του Αγίου Όρους, Γέροντες Αλέξιος και Γαβριήλ.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νέο Αρχιεπίσκοπο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας, χειροθέτησε τον διάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ευγένιο σε Αρχιδιάκονο.

Να σημειωθεί ότι ο π. Ευγένιος είναι ο πρώτος Αρχιδιάκονος στην ιστορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων, και διακονεί σε αυτή από το 2016.

Το 2013 ο π. Ευγένιος ξεκίνησε από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, υπό την πνευματική καθοδήγηση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 305521
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: