Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/06 15:49

aystralias makarios 15

Την Κυριακή 30η Ιουνίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, μετά το πρώτο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ, μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβ.  Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνο, τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα, τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας Κρήτης Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, τους εκπροσώπους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφ. Επισκόπου Μηδείας κ. Απόστολο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνα και τους Ιεράρχες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Σύμπασα η σεπτή χορεία των Ιεραρχών έτυχε θερμής υποδοχής από μαθητές του Ημερησίου Κολλεγίου των Αγίων Πάντων, προσκύνησε την Αγία Τράπεζα, υπέγραψε το άρτι αποκτηθέν περικαλλές Ευαγγέλιο, δωρεά της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, και άκουσε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο οποίος υπηρέτησε ως ιερεύς την Ενορία από την ίδρυσή της το 1964 έως το 1976, την ιστορία θεμελίωσης και άνδρωσης της πολυπληθούς αυτής Ενορίας.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος ευλόγησε την τράπεζα στο γυμναστήριο του Κολλεγίου, παρουσία 400 ενοριτών, ενώ μαθητές του Κολλεγίου και του Κατηχητικού Σχολείου τραγούδησαν και χόρεψαν προς τιμή του.

Καταληκτικώς δώρα προσφέρθηκαν σε ανάμνηση της πρώτης επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου σε Ενορία της Επαρχίας του.

Φωτογραφίες: Mark Petropoulos

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302150
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: