Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019

thefoneia sidneu 2

Γράφει ο π. Στυλιανός Σκούτας


Ο ασυνήθιστα ψυχρός καιρός κατα την ημέρα των Θεοφανείων στο Σύδνεϋ δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει τους Ομογενείς από την Τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού που πραγματοποιήθηκε στη γραφική τοποθεσία του κόλπου Yarra Bay.

Της Τελετής προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ ο οποίος μετέφερε την πατρική αγάπη και ευλογία του Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού, στα συγκεντρωμένα πλήθη.

Συμπαραστατούμενος υπό του Ιερού Κλήρου του Σύδνεϋ, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων την οποία τίμησαν χιλιάδες Πιστοί απ’ ολα τα άκρα της πόλης αισθανόμενοι την ανάγκη να εκφράσουν την αγάπη τους προς την Εκκλησία και να μοιρασθούν το ελπιδοφόρο μήνυμα των Θεοφανείων, ιδιαίτερα με τη Νεολαία.

Την Τελετή παρακολούθησε από την παράλια εξέδρα επίσης η Πολιτική ηγεσία της Πολιτείας Νέας Νότιας Ουαλίας. Ενδεικτική του σεβασμού και της εκτίμησης που τρέφουν οι Πολιτικοί της Αυστραλίας προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ήταν η τιμητική παρουσία τόσο της Πρωθυπουργού της Πολιτείας, Εντιμωτάτης κας. Gladys Berejiklian, που φίλησε, μάλιστα, με ευλάβεια το χέρι του Θεοφιλεστάτου, όσο και του Αρχηγού της Πολιτειακής Αντιπολίτευσης, Εντιμωτάτου κ. Michael Daley.

Πάντα με ευλάβεια προς την Εκκλησία, το παρόν έδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, Εντιμώτατος κ. Χρήστος Καρράς, η Εμπορική Ακόλουθος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κα. Κάτια Γκίκιζα, ο Κοινοπολιτειακός Βουλευτής κ. Matt Thistlethwaite, ο Πολιτειακός Σκιώδης Υπουργός Εκτάκτων Υπηρεσιών και Κληρονομιάς κ. Ron Hoenig, η Σκιώδης Υπουργός για Υποθέσεις Γυναικών, Υπηρεσίες Αναπήρων και Πολυπολιτισμού κα. Σοφία Κώτση, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αντώνιος Ανδρέου, κ. Χαράλαμπος Σταυρινός, κα. Αλεξάνδρα Λάξφορντ, κ. Danny Said, και κα. Βίκυ Πούλου.

Από τους 144 δύτες που ερρίφθησαν στα πεντακάθαρα νερά του κόλπου Yarra Bay για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, το προνόμιο ανήκε στον νέο κ. Παναγιώτη Ντάνα από την Ενορία των Αγίων Πάντων Belmore που κατάγεται από την Τρίπολη.

Ο κ. Ντάνας, αφού φίλησε με σεβασμό το χέρι του Θεοφιλεστάτου, επέδωσε τον ανασυρθέντα Τίμιο Σταυρό και έλαβε σαν ευλογία μιά εικόνα του Κυρίου.

Οι υπόλοιποι δύτες έλαβαν από τον Επίσκοπο αναμνηστική φανέλα και μετάλλιο.

Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό Ελληνικό Γλέντι με ομιλίες των επισήμων, παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το συγκρότημα «Αριστοτέλειος Ακαδημία Ελληνικού Χορού» του κ. Δημήτρη και της κας. Σταυρούλας Παπαπέτρου, παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα και λουκουμάδες, και ανοιχτή πίστα για Παροικιακό χορό μέχρι αργά το απόγευμα...

thefoneia sidneu 6

thefoneia sidneu 6

thefoneia sidneu 6

thefoneia sidneu 6

thefoneia sidneu 6

Εμφανίσεις: 301454
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: