Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/03 16:49

adelaida 1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρταστηκε σήμερα η μεγάλη Θεομητορική και Δεσποτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αλλά και η Εθνική Παλιγεννεσία στην Αδελαΐδα.

Το πρωί έλαβε χώρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Πρόσπεκτ.

Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία.

Στην συνέχεια μεταβήκανε μικροί και μεγάλοι απ' όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πόλη της Αδελαῒδος όπου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την ηρωϊκή επανάσταση του 1821 και κατάθεσις στεφάνων.

Παρέστησαν ο Κυβερνήτης της Νοτίου Αυστραλίας κ. Hieu Van Le, ο ομογενής πολιτειακός Θησαυροφύλακας, Τομ Κουτσαντώνης, ο πρόεδρος της πολιτειακής βουλής, κ. Michael Atkinson, οι εκπρόσωποι των πολιτικών αρχηγών της Νοτίου Αυστραλίας, της αεροπορίας, του ναυτικού και του πεζικού, καθώς και 31 εκπροσώπων παροικιακών οργανισμών, Συλλόγων και Αδελφοτήτων.

Επικολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Κατόπιν οι μαθητές παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.

Ο Θεοφιλέστατος εμφανώς συγκινημένος επαίνεσε τους πάντες, ευχαρίστησε όλους και μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού.

Την ευθύνη της αρίστης διοργάνωσης είχε η Διακοινοτική Επιτροπή της Τρίτης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

adelaida 2

Εμφανίσεις: 304414
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: