Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/09 13:36

erdogan agia sofia

Άρθρο Μελών του Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού φιλοξενεί το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr., σχετικά με τις γεωπολιτικές και γεωθρησκευτικές εξελίξεις και καταστάσεις στην Εγγύς, Μέση και Άπω Ανατολή, σε συνδυασμό με την πολιτική και διπλωματική τακτική της Τουρκίας απέναντι στον Χριστιανικό Κόσμο γενικά, και του Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν ειδικότερα.

Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΕΘΠ, και ο Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Κυριάκος Μωυσίδης και Δ/ντης Επικοινωνίας του ΙΕΘΠ, εξειδικεύουν την ανάλυσή τους σε ένα ποίημα – μοιρολόγι του Προέδρου της Τουρκίας για τα Ιεροσόλυμα, σε συνδυασμό με τον Ιησού Χριστό των Ιεροσολύμων, καθώς και με την Αγία Σοφία της Κωνσταντινουπόλεως.

Αξίζει, βέβαια, και η εκτενής αναφορά στη στάση απέναντι στον Χριστιανικό Κόσμο, τόσο των ηγετών της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όσο και των Σταυροφόρων του 1204.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα πατώντας

(ΕΔΩ)

Εμφανίσεις: 300658
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: