Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/03 00:02

xalk nairo 1

Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι Εκείνος που προετοιμάζει τη ζωή των ανθρώπων, λαμβάνει αποφάσεις και κατευθύνει τις σκέψεις και τις πράξεις τους είναι μόνο ο Μέγας Δημιουργός και Κυβερνήτης του σύμπαντος κόσμου, ουρανού και γης … 

Έτσι, στη δημοσιευόμενη φωτογραφία πολλών δεκαετιών πριν, φαίνονται δύο νεαροί να ποζάρουν κάπου και συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου σπούδασαν σε μια φάση της ζωής τους που, πραγματικά, ακόμα δεν ήξεραν ποιο θα ήταν το μέλλον τους και η συνέχεια της σταδιοδρομίας και πορείας τους.

Μόλις αυτή τη βδομάδα πληροφορηθήκαμε ότι έγινε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ του Κρητός.

Και προ αρκετών ετών έγινε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακαρίου του Κυπρίου.

Και οι δύο εικονιζόμενοι στη φωτογραφία νεαροί είναι οι σημερινοί Γέροντες, Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και Κένυας Μακάριος.

Χαρακτηριστικά, ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης διακηρύττει: «Η χριστιανική ζωή είναι συμφωνία δύο θελήσεων: της θείας και της κτιστής ανθρώπινης. Ο Θεός δύναται να εμφανισθεί εις τον άνθρωπον εις πάσας τας οδούς, ανά πάσαν στιγμήν χρόνον και εις πάντα πνευματικόν ή φυσικόν τρόπον, αλλ’ ο ίδιος, επέκεινα ως παντός εξαναγκασμού, ουδέποτε παραβιάζει το αυτεξούσιον της εικόνος Του. Εάν η κτιστή ελευθερία στρέφηται αυτοερωτικώς προς εαυτήν … ο άνθρωπος μένει κλειστός διά την ενέργειαν της θείας Χάριτος». 

Απ’ όλα όσα διαδραματίζονται στη ζωή του καθ’ ενός από εμάς, φαίνεται ότι ο ίδιος ο Θεός της αγάπης και της άπειρης φιλευσπλαχνίας φροντίζει και τακτοποιεί τα πάντα, παρ’ όλη την αμαρτωλότητα και αναξιότητά μας.

Είναι ο Θεός που προσφέρει δωρεάν στον καθ’ ένα μας όλα τα απαραίτητα εφόδια και τις αρετές του Αγ. Πνεύματος για να Τον πλησιάσουμε και να Τον δεχθούμε μέσα μας ως Σωτήρα και Λυτρωτή μας.

Είναι Αυτός ο ίδιος ο Ουράνιος Πατέρας μας που συνεχώς μάς ενισχύει και μας προστατεύει και που με την παρουσία Του, που είναι αιώνια και μόνιμη, τόσο που μας μεταφέρει στα επουράνια, αν φυσικά εμείς είμαστε συνεπείς και πιστοί στις θείες εντολές Του «αι εντολαί αυτού βαρείαι ουκ εισίν» (Α΄ Ιωάν. 5/3).

Είναι αναντίρρητη αλήθεια ότι ο Θεός μας, Πλάστης και Δημιουργός μας, κατευθύνει τα έργα και τις πράξεις μας με τέτοιο τρόπο, ώστε στο τέλος να αναπαυόμαστε μέσα στο άπειρο έλεος και την άκρα φιλανθρωπία Του.

Εξαγοραζόμενοι, λοιπόν, τον καιρόν μας, αναγεννιόμαστε και μεταμορφώνουμε τον κόσμο «Θεία Χάριτι». 

Εμφανίσεις: 301258
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: