Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/05 22:32

SERAFEIM

Του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη


Νομίζω πρέπει να δούμε με κατανόηση τις διάφορες δημόσιες αντιπαραθέσεις για πολλά θέματα ως αποτέλεσμα της σύγχυσης που έχει δημιουργήσει σ' όλο τον κόσμο το φαινόμενο του κορωνοϊού που ποτέ μας δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα μας συνέβαινε.

Η εμφάνιση του κορωνοϊού και η αρχική αντιμετώπιση του μας βρήκε απροετοίμαστους. Μέσα σ'αυτή τη σύγχυση λίγο πολύ όλοι κάπου τα χάσαμε και μέσα στη σύγχυση μας λέμε πολλά και διάφορα, άλλοι με καλή διάθεση και πρόθεση κι άλλοι με αφορμή την σύγχυση να εκφράζουν και να εκδηλώσουν και τα τρελά τους με παράλογες ιστορίες φαντασίας.

Ακόμη έχουμε να περάσουμε μεγάλο δρόμο από τη σύγχυση αυτή που όπως φαίνεται για να επανέλθουμε στους προηγούμενους ρυθμούς της ζωής πρέπει να βρεθεί το εμβόλιο και το φάρμακο για το κορωνοϊό.

Μπορεί να μη φαίνεται δίκαιο να πούμε όλοι είχαν δίκαιο με όσα είπαν και έκαναν λόγω της σύγχυσης του κορωνοϊού που μας έκανε άνω κάτω, είναι όμως σωστό να πούμε ότι όλοι καταλάβαμε ότι σε κάθε κρίση χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και επομένως η συνεργασία και η ενότητα απ' όλους και η κοινή δράση είναι απαραίτητοι όροι για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και το κάθε άνθρωπο.

Έχουμε ακόμη να μάθουμε πολλά πράγματα για όσα ζήσαμε με την ιστορία του κορωνοϊού που δεν φαίνεται ακόμη να έχει τελειώσει.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η εμφάνιση του κορωνοϊου ξεκινά το Δεκέμβριο, μετά από ένα μήνα στις 22 Ιανουαρίου είχαμε παγκόσμια μόνο 580 κρούσματα και μόνο 17 θανάτους, ουδείς έδωσε μεγάλη προσοχή, μετά από 19 μέρες στις 10 Φεβρ. τα κρούσματα παγκόσμια έφτασαν τις 17,391 και οι θάνατοι από 17 ξεπέρασαν τους 1000, είχαμε 1018.

Μετά από ένα μήνα στις 10 Μαρτίου τα κρούσματα παγκόσμια έφθασαν τις 93, 016 και οι θάνατοι έφθασαν τις 4,297.

Αρκετοί σε πολλές χώρες άρχισαν να γίνονται πιο σοβαροί για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, υπήρχαν όμως και αρκετοί με τη βοήθεια μερίδας των ΜΜΕ να συνεχίζουν να προπαγανδίζουν ότι ο κορωνοϊός είναι λιγότερο επικίνδυνος από τη γρίπη και από πολλά άλλα αίτια ετήσιων θανάτων.

Η κάθε χώρα πλέον ακολούθησε τη δική της πορεία για το κλείδωμα και τους περιορισμούς, ανάλογα με τις αποφάσεις της κάθε επικεφαλής Πολιτικής Ηγεσίας.

Από τις δέκα Μαρτίου μέχρι τις δέκα Απριλίου τα κρούσματα παγκόσμια από 93,000 έφθασαν στα 1,694,667 και οι νεκροί από 4,297 σε ένα μήνα έφθασαν στις 107,781.

Εκεί που οι περιορισμοί άργησαν να επιβληθούν είχαμε τραγωδίες και μάλιστα σε χώρες που ανήκουν στο λεγόμενο G20.

Σε ένα μήνα από τις 10 Απριλίου μέχρι τις δέκα Μαϊου τα κρούσματα από 1,694,667 έφθασαν στα 4,178,097 και οι θάνατοι σ' ένα μήνα από 107,781 έφθασαν στους 283,734.

Πριν ένα μήνα (10/4) είχαμε μόνο 18 χώρες με πάνω από δέκα χιλιάδες κρούσματα, τώρα οι χώρες με πάνω από δέκα χιλιάδες κρούσματα έχουν γίνει 46 κι οι περισσότερες από αυτές τις χώρες πριν μερικές εβδομάδες είχαν τόσα κρούσματα όσα έχουμε και εμεις σήμερα.

Πρέπει λοιπόν να χαμηλώσουμε τους τόνους και να συγκεντρωθούμε όλοι μας με συνεργασία και ενότητα στη κοινή απειλή που έχουμε μπροστά μας να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια υγεία προέχει των πάντων. Μέχρι να βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο δεν πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι ούτε να ζούμε στη ψευδαίσθηση του ευσεβούς εφησυχασμού.

Η συζήτηση για γενικό εμβολιασμό σ' αυτό το στάδιο είναι αχρείαστη, πρώτα πρέπει να προσευχόμαστε να βρεθεί το εμβόλιο και το φάρμακο.

Όπως σήμερα σε πολλές χώρες δεν σου επιτρέπουν να βγεις από το αεροδρόμιο ή δεν σου επιτρέπουν να φύγεις από τη χώρα σου αν δεν έχεις το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού, το ίδιο αναγκαστικά η κάθε χώρα θα έχει νομοθεσία ότι για να εισέλθεις σ' αυτή πρέπει να έχεις κάνει και το εμβόλιο του κορωνοϊού για να προστατεύει το Λαό της.

Να μη ξεχνούμε ότι όταν από την αρχή που εντοπίστηκε ο κορωνοϊός η Διεθνής Κοινότητα δυστυχώς δεν μπόρεσε να ενεργήσει υπεύθυνα και ενώ μπορούσε να απομονωθεί μεταδόθηκε σ' όλες τις χώρες του κόσμου.

Άφησαν ήδη περισσότερα από σαράντα εκατομμύρια κόσμο να ταξιδέψει προς την Κίνα και από την Κίνα σ' όλο το κόσμο και μετά σκέφτηκαν να αρχίσουν να παίρνουν μέτρα και να σταματήσουν τις πτήσεις.

Οι Πολιτικοί Αρχηγοί μας στις περισσότερες χώρες του κόσμου δεν ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν με τον δέοντα τρόπο με συνεργασία και ενότητα την εξάπλωση του κορωνοϊού και ακόμη μερικοί από αυτούς συνεχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους.

Όπως μας έλεγε ο μακαριστός Καθητητής μας Κωνσταντίνος Παπαπέτρου «για κάθε κρίση χρειάζεται ενότητα, διαφορετικά, είναι ως να βρισκόμαστε σ' ένα λεωφορείο που κατεβαίνει από τα βουνά του Ολύμπου χωρίς φρένα και τσακωνόμαστε ποια θέση θα πάρουμε.

Πρέπει η κάθε χώρα που κατορθώνει κάτι καλό για την αντιμετώπιση της απειλής του κορωνοϊού να το μοιράζεται μέ όλες τις χώρες, ομιλούμε πλέον για τη προστασία της Ανθρωπότητας.

Ο πόλεμος με το κορωνοϊό δεν αφήνει νικητές και ηττημένους, είναι ένας πόλεμος που αν το χάσουμε μόνο ηττημένους θάχουμε ανεξάρτητα από τη χώρα που ζούμε.

Πρέπει να δούμε πλέον το Πλανήτη μας ως ένα Μεγάλο Δάσος κι ο κορωνοϊός μέχρι να βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο είναι μια ανεξέλεκτη φωτιά με μεγάλο δυνατό άνεμο που απειλεί όλο το Δάσος.

Και εδώ δεν αναφέρομαι στους φορείς του κορωνοιού, αλλά και σε άλλα συναφή προβλήματα που δημιουργούνται από τον κορωνοϊό, όπως ανεξέλεγκτη ανεργία, ανέβασμα τιμών, ρίσκο για πτώχευση και πολλά άλλα που θα γνωρίσουμε στη μεγάλη πορεία της δοκιμασίας μας που φαίνεται θα ζήσουμε σ' όλο το Πλανήτη με απρόβλεπτες συνέπειες, εκτός κι αν βρεθεί σύντομα το εμβόλιο και το φάρμακο. Ο κόσμος μας πλέον δεν θα είναι όπως ήταν πριν.

*** Τα στατιστικά στοιχεία κι οι αριθμοί είναι από την γνωστή ιστοσελίδα www.worldometers.info/coronavirus/

Εμφανίσεις: 300693
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: