Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/05 01:20

stars agion oros 0

Γράφει ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Κατσαντωνόπουλος


Το ότι για μια ακόμη φορά μεσα σ’ αυτά τα 10 χρόνια ακούσαμε απο επίσημα και μη χείλη για τον φρικτό και άδικο θάνατο τριών μόνο ανθρώπων και όχι τεσσάρων (η Αγγελική ήταν έγκυος), στην εσκεμμένη ενέργεια της φωτιάς στην Marfin, καταδεικνύει ότι οι περισσότεροι εχουμε μια επιλεκτική κρίση περί της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου και της ίδιας της ζωής.

Οι χιλιάδες εκτρώσεις που κατ’ έτος γίνονται στην δύσμοιρη πατρίδα μας, δεν αφορούν ανθρώπινες ζωές και πρόσωπα;

Τα εκατοντάδες αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που γίνονται κάθε χρόνο στους τρισάθλιους δρόμους, δεν αφορούν ανθρώπινες ζωές και πρόσωπα;

Μόνο γι’ όσους ασθενήσουν ενδιαφερόμαστε;

Εάν ενδιαφερόμαστε και γι’ αυτούς πραγματικά κι όχι επιφανειακά και μόνο.

Ένα έμβρυο όσο ημερών ή εβδομάδων και να είναι δεν παύει να είναι άνθρωπος κι ας μην έχουν σχηματιστεί τα πάντα εσωτερικά και εξωτερικά α’ αυτό. 

Και οι χιλιάδες εκτρώσεις που γίνονται όλα τα χρόνια εν ονόματι μιας επίπλαστης ελευθερίας του ανθρώπινου προσώπου ή και των ατομικών δικαιωμάτων δεν εκμηδενίζονται και ούτε εξαφανίζονται ως μη γενόμενες.

Όσες τις διαπράττουν φέρνουν το βάρος της άσχημης αυτής πράξης, για να το πώ κομψά μέχρι το τέλος της ζωής τους, όσες χαρές κι εάν έχουν λάβει όλα τους τα χρόνια, όσα παιδιά κι εάν μπόρεσαν να κάνουν έπειτα απ’ αυτή ή δεν μπόρεσαν όπως αρκετές.

Δεν μιλώ για τους γιατρούς ή τον περίγυρο που συμμετέχουν σ ‘ αυτή, όλοι τους την βλέπουν από την δική τους σκοπιά κάθε είδους.

Καιρός λοιπόν να ενδιαφερθούμε για την ζωή κάθε ανεκτίμητου προσώπου - ανθρώπου, που χάνεται σ’ αυτόν τον μάταιο κόσμο. 

Χριστιανικά, πατρικά, αδελφικά, καρδιακά. Όπως το νιώθει κάνεις κι όχι υποκριτικά όπως γίνεται μέχρι τώρα.

Εμφανίσεις: 300965
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: