Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/03 00:50

simai1

Του Σπύρου Συμεών στην Romfea.gr


Διπλή επέτειος μιας και εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Παναγίας καθώς και την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως για την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον οθωμανικό ζυγό που επί 4 αιώνες λυσομανούσε να σβήσει κάθε τι ελληνικό.

Υπάρχει όμως και τρίτη επέτειος που δεν είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό. Ποια είναι αυτή; Το Έπος της Κλείσοβας.

Η Κλείσοβας είναι μια νησίδα της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου όπου την 25η Μαρτίου του 1826 δεκαπέντε μόλις μέρες πριν την Ηρωική Έξοδο των υπερασπιστών της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

Η μάχη που διαδραματίστηκε στα νερά της λιμνοθάλασσας γύρω από το νησάκι αυτό που στα τείχη του προστάτευε και το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος. 

Εκεί 131 υπερασπιστές της νησίδας τα βάζουν με τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο που αριθμεί πάνω από 6.000 άνδρες. Εκεί 131 χριστιανοί μάχονται για την ελευθερία έναντι 6.000 και πλέον μουσουλμάνων.

Εκεί 131 Έλληνες τα έβαλαν με 6.000 και πλέον Τουρκοαιγύπτιους.

Οι απώλειες των Ελλήνων μηδαμινές...

Οι απώλειες του τουρκοαιγυπτιακού στόλου ολέθριες μιας και πάνω από 3.000 πτώματα σκέπασαν τα νερά της λιμνοθάλασσας τα οποία βάφτηκαν κόκκινα.

Για αυτούς τους 3 λόγους αύριο όλοι στα μπαλκόνια μας πρέπει να έχουμε υψώσει Ελληνικές σημαίες.

Και μέσα από εδώ ας συγχαρούμε πρωτοβουλίες μητροπόλεων που με οδηγία των οικείων μητροπολιτών θα χτυπήσουν πανυγηρικά τις καμπάνες. 

Και με αφορμή αυτές τις πρωτοβουλίες ας απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους μητροπολίτες αύριο στις 11:00 το πρωί που θα τελούνταν οι παρελάσεις μετά τις επίσημες δοξολογίες για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου να δώσουν σχετική οδηγία στους ιερείς των ενοριακών ναών να χτυπήσουν όλοι μαζί για 5 λεπτά χαρμόσυνα τις καμπάνες. 

Μπορεί αυτές τις μέρες κάποιοι μητροπολίτες να λούφαξαν μέσα στον φόβο τους και να ήρθαν σε αντίθεση με τα όσα δίδασκαν και κύρητταν σε όλη τους την ζωή αλλά έστω και τώρα ας κάνουν μια κίνηση πατριωτισμού, μια κίνηση εμψύχωσης, κι αμέσως μετά όλοι κατά μόνας στους ναούς τους να τελέσουν δέηση προς τον Πανάγαθο Θεό και να διαβάσουν την ευχή που έγραψε ειδικώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ για την κατατρόπωση της πανδημίας που πλήττει την υφήλιο κι ας μην ξεχάσουν να τελέσουν ένα τρισάγιο για όλα τα θύματα που νικήθηκαν από Covid-19.

Και όλοι εμείς την ίδια ώρα στα μπαλκόνια να ψάλλουμε τον Εθνικό ύ

Ύμνο στέλνοντας μήνυμα ευχαριστήριο αλλά και αποδίδοντας μια ελάχιστη τιμή με αυτόν τον τρόπο στους προγόνους μας που αγωνίσθηκαν για την ελευθερία. Το μήνυμα αυτό φέτος εκτός από την τριπλή αυτή επέτειο να αποτελέσει και την έκφραση  ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς που αυτές τις μέρες μάχονται από την δικιά τους σκοπιά σε αυτήν την μάχη που ο άνθρωπος από μόνος τους χωρίς την Θεία παρέμβαση είναι αδύναμος. Μια έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους Ιατρούς και τους Νοσηλευτές, τους Αστυνομικούς, τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ, καθώς και προς τους στρατιώτες μας που δίνουμε κι αυτοί την δική τους μάχη κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. 

Μένοντας σπίτι φέτος μπορούμε να "μετατρέψουμε" τον Εθνικό μας Ύμνο ως δέηση και προσευχή για την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε αυτό το διάστημα αλλά και ως ευχαριστήρια ευγνωμοσύνη για όσους εργάζονται στο σήμερα για να είμαστε εμείς ασφαλείς από κάθε απειλή αλλά και σε όσους πολέμησαν για να ζούμε εμείς σήμερα κατά το δυνατόν ελεύθεροι.

Και να γνωρίζετε ακόμη κι αν σωματικά είμαστε δέσμιοι μπορούμε ψυχικά να είμαστε ελεύθεροι αρκεί εμείς να το θελήσουμε...

Τέλος μην ξεχνάμε καθημερινά αυτό που ξεκίνησε μέσα από το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό site της Ελλάδας Romfea.gr και ενστερνίστηκε και επέκτινε η Εκκλησία της Ελλάδος κάθε βράδυ από τις  22:00 έως τις 22:15 ενωνομαστε όλοι μαζί και με μια φωνή απευθύνουμε δέηση προσευχόμενοι προς την Παναγία και τον Χριστό που πάντοτε μας έχουν υπό την σκέπη Τους έστω κι αν εμείς πολλές φορές δεν το διακρίνουμε.

Χαρμόσυνα λοιπόν να ηχήσουν επί 5 λεπτά αύριο στις 11:00 και εμείς από τα μπαλκόνια να ψάλλουμε όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

Εμφανίσεις: 300716
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: