Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/11 18:41

esperinos agia zoni 34

Με λύπη πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την απόσυρση από τον υπό αναθεώρηση Ποινικό Κώδικα των διατάξεων που επενέφεραν τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύ-βρισης θρησκευμάτων που πρόσφατα (Ιούλιος 2019) είχαν καταργηθεί.

Δυστυχώς και πάλι επικράτησαν οι φωνές των ολίγων εκείνων, οι οποίοι επιβάλλονται στους πολλούς μέσω των θέσεων που κατέχουν.

Η επαναφορά των αδικημάτων της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων, θα αποτελούσε επιβεβαίωση της βούλησης του Κράτους να αποδοθεί ο σεβασμός στο θρησκευτικό αίσθημα, τη θρησκευτική πίστη κάθε πολίτη και να προστατεύσει την κοινή ειρήνη.

Επισημαίνεται, ότι είναι εντελώς λανθασμένη η άποψη ότι δι’ αυτού του τρόπου ωφελείται αποκλειστικά η Χριστιανική πίστη.

Από την επαναφορά των συγκεκριμένων αδικημάτων θα ωφελείτο κάθε γνωστή θρησκεία.

Απευθυνόμαστε στον αξιότιμο Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον παρακαλούμε να ματαιώσει την απόσυρση των αδικημάτων της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων, από τον υπό αναθεώρηση Ποινικό Κώδικα.

Φρονούμε, ότι η πράξη αυτή θα ικανοποιήσει κάθε άνθρωπο καλής θέλησης και θα δώσει σαφές μήνυμα προς όλους τους πολίτες της χώρας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και πεποιθήσεων, ότι το Κράτος παραμένει εγγυητής των αναφαίρετων, θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών του, καθώς και της επιλογής τους να εκφράζουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα ακώλυτα και χωρίς μισαλλόδοξες προσβολές, σεβόμενο, εν τέ-λει, την ανθρώπινη αξία.

† Ο ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ & ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ

Εμφανίσεις: 300594
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: