Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/09 19:25

stavros

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Λίγοι αντιλαμβάνονται την αλλαγή του εκκλησιαστικού έτους, την 1η Σεπτεμβρίου (μια παράδοση, που έχει Ιουδαϊκές και Ρωμαϊκές ρίζες και ενσωματώθηκε στο Χριστιανισμό, η Πρωτοχρονιά αργότερα καθιερώθηκε από τη Δύση), και κυρίως τη σημασία, που αυτή έχει. Ακόμη και ανάμεσα στους πιστούς.

Δεν αφορά μόνο στο διοικητικό ανασχηματισμό της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά κυρίως έχει να κάνει με την πορεία των μελών της Εκκλησίας.

Όλοι οι πιστοί είμαστε επιβάτες στο τρένο της εκκλησιαστικής ζωής, που αδιάκοπα ταξιδεύει στο άπειρο.

Κάθε χρόνος, που περνά, είναι και ένας καινούργιος σταθμός, που μας δίνει την αφορμή για νέες σκέψεις και αποφάσεις.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 το τρένο της Εκκλησίας σταμάτησε σ' έναν νέο σταθμό. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να μην αδιαφορήσουμε ξανά, αλλά να ενισχύσουμε την πίστη προς το μέλλον.

Να αλλάξουμε πρόγραμμα. Όλοι. Αντί να ελπίζουμε απλά και να περιμένουμε, είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, που επί τέλους, θα μας βοηθήσουν να πορευτούν προς το καλύτερο τα πράγματα.

Θα πει κάποιος: Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πως θα διαχειριστούμε τα αμέτρητα προβλήματα, που μας περισφίγγουν καθημερινά και δεν μας αφήνουν ούτε στιγμή ήσυχους.

Τι κρίμα: Οι άνθρωποι δεν κατορθώνουμε να περιφρουρήσουμε τον εαυτό μας, ούτε όσο ένα φτωχό κοχύλι, που έχει στη ράχη του τη στέγη του!

Τι μας λείπει, λοιπόν; Η ευτυχία της αληθινής πίστης. Να κάτι, που πρέπει να σκεφτούμε βαθιά τώρα, που φθάσαμε πάλι στο νέο σταθμό.

Στο νέο εκκλησιαστικό έτος. Οι ανάγκες ευκολότερα αντιμετωπίζονται, όταν αισθανόμαστε μέσα μας την παρουσία του Θεού.

Εμφανίσεις: 214678
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: