Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/07 17:01

tsiligkiri

Της Χριστίνας Τσιλιγκίρη* στην Romfea.gr


Αν κάτι ανέδειξε η κρίση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι πως τα ζωτικά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας άντεξαν.

Από τη μία η οικογένεια και από την άλλη η Εκκλησία διατήρησαν την κοινωνική συνοχή και αποτέλεσαν στήριγμα για όσους έχασαν το βηματισμό τους.

Για αρκετά χρόνια, όταν η επίπλαστη ευμάρεια κυριαρχούσε και τα υλικά αγαθά ήταν άφθονα, ήταν «της μόδας» να παρουσιάζεται κανείς ανεξάρτητος, αυτόνομος και δίχως Πίστη στο Θεό.

Ακόμα και τότε όμως, οι δεσμοί υπήρχαν, σαν τις βαθιές ρίζες που κρατάνε το δέντρο σταθερό όταν το δέρνουν οι άνεμοι.

Και ξάφνου χάσαμε το μισό εισόδημα μας, χάθηκαν χιλιάδες δουλειές και τα στηρίγματα λιγόστεψαν. Το σπίτι όμως, ήταν εκεί. Οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς.

Είτε για δυο λόγια θάρρους, είτε για υλική στήριξη. Και με τα εύκολα και τα δύσκολα, περάσαμε τους μεγάλους κάβους.

Αυτός όμως που ποτέ δεν έλειψε από το προσκεφάλι μας, είναι ο Θεός. Η βαθιά Πίστη στη Θεία Πρόνοια παραμένει για πάντα εκεί, αταλάντευτη και ισχυρή.

Προσωπικά, πιστεύω σε μια Ευρώπη που κοιτά το μέλλον, αλλά εκκινεί από στέρεες ρίζες.

Σε μια συνείδηση του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος βασισμένη στα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού: Την αρχαία ελληνική σκέψη, τη ρωμαϊκή νομοθεσία και τον Χριστιανισμό.

Η σημερινή εποχή είναι μια εποχή αναθεωρητισμού, ουδετερότητας και «αποχριστιανοποίησης».

Ο Πολιτισμός που αναγνωρίζουμε ως δυτικός όμως και στο πλαίσιο του οποίου υφίσταται η δυνατότητα ανοχής στη διαφορετικότητα αλλά ακόμα και αμφισβήτησης των ίδιων του των αξιών, έχει τη βάση του στις χριστιανικές αξίες.

Η αγάπη για τον πλησίον ισχύει για όλους, δίχως διάκριση σε χρώμα ή δόγμα.

Στα μέρη του πλανήτη που οι χριστιανικές αξίες δεν κυριαρχούν, ο σεβασμός προς τον άνθρωπο, την αξία της ζωής και της φυσικής του υπόστασης, δεν είναι δεδομένος.

Αυτό όμως δεν πρέπει να πτοεί κανέναν. Η Ελλάδα, όπως και η Ευρώπη, είναι σφυρηλατημένες με αρχές και αξίες που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και δε λυγίζουν εύκολα.

Η οικογένεια παραμένει το στήριγμα μας σε κάθε δύσκολη περίσταση, ενώ ο Λόγος του Θεού στέκει εκεί, ικανός να ενώνει κάθε φορά που ο άνθρωπος δοκιμάζεται από τα πάθη του.

Οι πόρτες της Εκκλησίας ήταν πάντα και παραμένουν ανοιχτές για όλους, διδάσκοντας αγάπη για τον πλησίον.


*Η κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη είναι υποψήφια βουλευτής Β' Πειραιά με την ΝΔ.

Εμφανίσεις: 300617
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: