Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/04 15:53

agapi 1

Γράφει ο Πρωτοπρ. π. Ευθύμιος Μερτζάνης


Με ιδιαίτερο στόμφο ο συγγραφέας που επαίρεται ότι μας «λύτρωσε» από την «πλάνη» του Αγίου Φωτός ανακοίνωσε στο περιορισμένο – είναι αλήθεια – ακροατήριο κατά την παρουσίαση του βιβλίου του ότι έχει καλέσει τις αστυνομικές δυνάμεις για να περιφρουρήσουν την εκδήλωση και να προστατέψουν την σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων.

Ξαφνιάστηκα και προβληματίστηκα έντονα. Αλήθεια, πόσο λίγο γνωρίζει τους Αγιοταφίτες Πατέρες ένας άνθρωπος που καμαρώνει ότι μόνο σε αυτόν εκμυστηρεύτηκαν το «μεγάλο μυστικό» και μόνο αυτός υποτίθεται ότι τους έπεισε να τον εμπιστευτούν, εμφανιζόμενος ως ένας προβληματισμένος πιστός με έντονες προσωπικές, πνευματικές αναζητήσεις.

Αλήθεια, πόσο λίγο γνωρίζει ανθρώπους που έχουν μετατρέψει την άδολη αγάπη προς όλους, καλοπροαίρετους και κακοπροαίρετους, χριστιανούς ή αλλόθρησκους, σε τρόπο ζωής και καθημερινής βιωτής !

Αλήθεια, πόσο λίγο γνωρίζει αυτούς τους ανυστερόβουλους προστάτες των Παναγίων Προσκυνημάτων, οι οποίοι αφιέρωσαν την ζωή τους στην υπηρέτηση ενός Υψηλού Σκοπού και που η παρουσία τους στον χώρο της Μέσης Ανατολής έχει εξόχως εθνικό χαρακτήρα!

Αντίθετα, όποιος συναναστρέφεται με τους ήρωες Αγιοταφίτες εύκολα αντιλαμβάνεται ότι το βασικό όπλο τους είναι η προσευχή.

Εκεί εναποθέτουν τους ποικίλους πειρασμούς, με τους οποίους βρίσκονται αντιμέτωποι και ζητούν λύτρωση και δύναμη.

Παρακαλούν τον Πατέρα τους να συγχωρέσει όσους εκμεταλλεύτηκαν την καλή τους διάθεση, και σε ανταπόδοση τους παρουσίασαν ως «τσαρλατάνους» και «θεομπαίχτες».

Γιατί είναι πραγματικοί χριστιανοί, εξοπλισμένοι με ακλόνητη πίστη στο Θαύμα της Ορθοδοξίας, η οποία θα εξακολουθεί να λάμπει στον αιώνα και να φωτίζει άπαντα τα έθνη μέχρι την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.

Εμφανίσεις: 300718
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: