Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

sintagma

Κείμενο – έρευνα του Καθηγητού τη Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανασίου Αγγελοπούλου δημοσιεύει, κατ’ αποκλειστικότητα, το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ROMFEA.GR, σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται γύρω από την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος των Ελλήνων και την επιθυμία ορισμένων για τον ουδετερόθρησκο χαρακτήρα του Κράτους.

Το κείμενο παρουσιάζει τη μορφή ενός Εθνομάρτυρος Επισκόπου της Εκκλησίας μας, του Μητροπολίτου Κίτρους Μελετίου, ως Τοποτηρητού της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (1819 – 18 Μαΐου 1821), ο οποίος θυσιάστηκε, τόσο μοναδικά, παράξενα και απάνθρωπα για την Ελλάδα.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι Κράτος επιθυμείται σήμερα στην Ελλάδα, εν όψει, μάλιστα, των εορτών της 200ετηρίδος από την Επανάσταση των Ελλήνων, του 1821.

Ένα Ελληνορθόδοξο, και ανεξίθρησκο συγχρόνως, κατά το ισχύον Σύνταγμα του 1975, ή ένα ουδετερόθρησκο, και μάλλον άθεο, Κράτος;

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ:

Εμφανίσεις: 260806
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: