Λαμπρά εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στη Συκέα Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Συκέα Λακωνίας | Τηλέμαχος Παππάς
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025 στη Συκιά Λακωνίας η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος αλλά και του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, στον ιστορικό πρώτο ναό αφιερωμένο στον Άγιο, ο οποίος αποτελεί και το δεύτερο πανελλήνιο προσκύνημα προς τιμήν του.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής και πλήθος ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο του αιώνα μας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στη ζωή και την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, «του Αγίου που μετέτρεψε την δοκιμασία σε αγιότητα και την αδικία σε εποικοδομητική σιωπή, υπομονή και προσευχή».
Τόνισε επίσης τη μεγάλη ευλογία των κατοίκων της Συκιάς «να γιορτάζουν τον δικό τους Άγιο και προστάτη, που συνοδοιπορεί στη ζωή και στη δοκιμασία κάθε πιστού».
Στην πανήγυρη παρέστησαν οι Βουλευτές της Λακωνίας, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.
Στο τέλος, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού, π. Ιωάννης Γκοβάτσος, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους άρχοντες και όλους τους παρευρισκομένους, υπογραμμίζοντας ότι «η παρουσία και η συμμετοχή όλων αποτελεί ζωντανή μαρτυρία πίστεως και ευλάβειας προς τον Άγιο Νεκτάριο».
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σε κλίμα πνευματικής χαράς και ευλογίας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ




