Σχολικοί Αγιασμοί από τον Νικαίας Αλέξιο (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Θεού και την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού ξεκίνησε και η φετινή σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της χώρας μας, επικαλούμενοι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς το έλεος και τη φώτιση του Θεού.
Σε σχολεία της επαρχίας του βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος για να τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού και να ευχηθεί από καρδίας σε όλους, τους διδάσκοντες και διδασκομένους, καλή δύναμη και πρόοδο για τη νέα σχολική χρονιά.
Ευχήθηκε να είναι δημιουργική και να αποδώσει καρπούς προς επίτευξη των υψηλών στόχων που οφείλουν οι νέοι να θέτουν στη ζωή τους.
Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να συμβουλέψει τα παιδιά, να αποδίδουν σεβασμό και να τιμούν τόσο τους δασκάλους τους, όσο και τους γονείς τους, που κοπίασαν και κοπιάζουν για την ανατροφή τους.
Τέλος, τους προέτρεψε να μεταλαμβάνουν τακτικά των Αχράντων Μυστηρίων και να προσεύχονται συνεχώς, ιδιαίτερα κατά τον αγώνα της μάθησης, ώστε αυτός να είναι επιτυχημένος και να τους αναβιβάσει στο βάθρο του νικητή.
Κάλεσε τα παιδιά να συμμετέχουν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου το πρωί, επί τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απευθείας από την Κρατική Τηλεόραση ΕΡΤ.
Σε όλα τα σχολεία των 7 Δήμων της Μητροπόλεως Νικαίας (Νικαίας, Περάματος, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου) διαβάστηκε μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου.




















