Ι.Μ. Ύδρας: Λήξη κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και τη συνδρομή της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αίγινα η κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου (22/07 – 31/07).
Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος αφιερώθηκε στο Πανάγιον Πνεύμα και στην παρουσία Του, με το χαρακτηριστικό σύνθημα: «Ελθέ και σκήνωσον εν ημίν».
Οι δωρεές του Αγίου Πνεύματος, η επενέργειά Του στην ψυχή και τη ζωή των ανθρώπων είναι ορισμένες από τις πτυχές του θέματος με τις οποίες καταπιάστηκε μέσα από τ’ αγιογραφικά αναγνώσματα η φετινή Κατασκήνωση.
Τα ονόματα των ομάδων συνδέθηκαν με τις ιδιότητες και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος.
Έτσι, προέκυψαν οι: Έμπιστες, Χαρούμενες, Χαριτωμένες, Ειρηνικές, Μακρόθυμες, Ζωηφόρες, Ενωμένες, Φιλάγαθες, Ελεύθερες και Αγαπημένες.
Ταυτόχρονα η κάθε ομάδα είχε έναν προστάτη Άγιο : Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, Αγία Σαλώμη, Άγιος Ελευθέριος, Αγία Αγάθη, Άγιος Σεβαστιανός, Άγιος Ειρήναρχος, Άγιος Ευφρόσυνος, Ευαγγελιστής Ιωάννης, Αγία Χαριτίνη και Αγίες Μαρία και Μάρθα.
Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ήταν στενά συνδεδεμένο με τη λατρευτική ζωή: πρωινή και βραδινή προσευχή, αγιογραφικά αναγνώσματα από το Ιερό Ευαγγέλιο, το μυστήριο της Εξομολόγησης και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής, έδωσαν τη δυνατότητα της πνευματικής τροφοδότησης στις κατασκηνώτριες.
Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ. Εφραίμ επεσκέφθη τα παιδιά, μίλησε μαζί τους με πατρική αγάπη και ευχαρίστησε τα δραστήρια στελέχη.
Παραπάνω από 120 νέες και 25 στελέχη συμμετείχαν ενεργά και πλαισίωσαν την όμορφη αυτή προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας.
Δόθηκε έμφαση στην εσωτερική λειτουργία των ομάδων και στην ουσιαστική επικοινωνία των μελών της, ενώ δεν έλειψαν οι ποικίλες ευκαιρίες ψυχαγωγίας.
Καθημερινά παιχνίδια στην τραπεζαρία, βραδινές ψυχαγωγίες, ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα βόλεϊ και ποδοσφαίρου, διαγωνισμοί, φεγγαράδα, τραγούδι και χορός συνετέλεσαν στο να δημιουργηθεί όμορφο κλίμα και χαρούμενες στιγμές.
Καθοριστική ήταν η συμβολή των στελεχών της κατασκήνωσης, που με την πολύ καλή τους διάθεση, την ενεργητικότητα και την άψογη συνεργασία τους με την αρχηγό, Γιαννούλη Μαρία, βοήθησαν στην υλοποίηση και της φετινής περιόδου.
Αποφασιστική αποδείχθηκε η βοήθεια και των υπαρχηγών: Μπίσια Παναγιώτας και Παπαντωνίου Ιωάννας.
Ταυτόχρονα, οι ομαδάρχισσες : Ιορδάνογλου Δέσποινα, Στρατηγού Ξανθούλα, Κοκοβίλη Αγγελίνα, Γεωργακοπούλου Χαρά, Χαβατζόγλου Μαρία, Δαρεμά Πηνελόπη, Ζαφειράκη Αγγελική, Καραγιαννίδη Σόνια, Πέππα Ραφαηλία, Περράκη Σοφία, Ανδρεάδη Ελένη, Τσούκα Αναστασία, Σπυροπούλου Βασιλική, Μπάζου Θεοφανία, Γκιων Ελευθερία, Αγγελοπούλου Μαριλένα, Σπηλιοπούλου Αντωνία, Βελαέτη Μαγδαληνή, Λαλαϊτη Βασιλική έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στάθηκαν κοντά στα παιδιά με αγάπη και ευαισθησία.
Σημαντική ήταν η παρουσία της κ. Αποστολοπούλου Νικολέτας, η οποία συνέβαλε σε κάθε ιατρική ανάγκη των κατασκηνωτριών.
Θερμές ευχαριστίες γι’ άλλη μια φορά οφείλονται και στον πνευματικό υπεύθυνο της κατασκήνωσης, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, ο οποίος συνέδραμε ακούραστα κάθε φορά που του ζητήθηκε.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπουν και στον ακούραστο Πρωτ. π. Νεκτάριο Κουκούλη και στους ανθρώπους της κουζίνας, που για μια ακόμη χρονιά φρόντισαν τα πάντα με πολύ αγάπη.







