Κιλκισίου: «Ο Άγιος Γεώργιος μας καλεί σε κοινή πορεία με τον Αναστάντα Χριστό»

Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr
Στον μεθέορτο πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Π. Αγιονερίου Κιλκίς χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, το εσπέρας της Τετάρτης 23 Απριλίου 2025.
Η ευλάβεια των πιστών στον προστάτη και έφορό τους μεγάλη και προς τούτο προσήλθαν για να προσευχηθούν στη χάρη του με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη, τους Αντιδημάρχους κα Κατερίνα Ζιούτα και κ. Νικόλαο Γαρήμαγα καθώς και τον εορτάζοντα Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιο Δεμουρτσίδη.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης της ακριτικής Μητροπόλεως της Μακεδονίας αφού απηύθυνε τον αναστάσιμο χαιρετισμό μίλησε για τον λαοφιλή Άγιο Γεώργιο και παρότρυνε τους πιστούς σε κάθε απειλή, κίνδυνο, χαρά, θλίψη και προβληματισμό να μνημονεύουν του ονόματος του Αγίου και να λαμβάνουν τη χάρη του Τροπαιοφόρου.
«Τούτη η εορτή συμπίπτει πάντοτε μέσα στη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Και η συμπεριφορά του Αγίου είναι υπόδειγμα για όλους εμάς, που αποτελούμε τους συνεχιστές της μαθητείας του Χριστού.
Ο Άγιος Γεώργιος, καθώς και όλοι οι Μάρτυρες της πίστεως μας κατόρθωσαν, με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος, να χαράξουν μία τομή στη λογική. Δηλαδή να βιώσουν την Ανάσταση του Κυρίου μας.
Πολλοί από εμάς κηδεύουμε αγαπημένα μας πρόσωπα, τα οποία όμως δεν τα βλέπουμε να ανασταίνονται αλλά ζούμε την πνευματική τους ανάσταση μέσα στη Βασιλεία του Χριστού. Πόσοι όμως από εμάς ολιγοπιστούμε στην Ανάσταση του Χριστού; Όταν συμβαίνει αυτό χάνουμε αυτό το μεγαλείο που προσφέρει ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, αυτή την τομή στη λογική.
Η Ανάσταση στερεώνει την πίστη μας και ο Ίδιος μας καλεί να βάλουμε τα χέρια μας στις οπές από τα καρφιά. Κι εμείς το κάνουμε διά της προσευχής και διά των θεϊκών παρεμβάσεων μέσω του Παναγίου Πνεύματος».
Και πρόσθεσε: «Ο Άγιος Γεώργιος θυσίασε τα αξιώματα και τις προοπτικές γιατί κατόρθωσε διά του Αγίου Πνεύματος να ζήσει την τομή στη λογική, που είναι το βίωμα της Αναστάσεως του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.
Προσηλωμένος στην αλήθεια ο Άγιος, η οποία μας καλεί να συμπορευθούμε μαζί της και να τη βιώνουμε και στην αιωνιότητα.
Ο Άγιος μας καλεί διά του παραδείγματός του σε μία κοινή πορεία αγάπης και πίστεως προς τον Χριστό. Ας ζήσουμε διά της παρακλήσεως και της προσευχής την τομή της λογικής και ας συμπορευτούμε με τον Άγιο Γεώργιο έχοντας ακλόνητη πίστη στην Ανάσταση του Θεανθρώπου».
Τέλος, επαίνεσε τον Εφημέριο του Ναού π. Χαράλαμπο Ιακωβίδη για τους κόπους και τις προσπάθειες που καταβάλει μαζί με τους συνεργάτες του στην Ενορία του Π. Αγιονερίου.




