Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/05 01:45

doirtann 12

Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr


Την ιερά μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων, τίμησαν ευλαβείς Κιλκισιώτες στο περικαλλέστατο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή της Δοϊράνης, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, παραμονή της εορτής.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από Ιερείς και Ιεροδιακόνους της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσυγκελλεύοντα Παν. Αρχιμ. Επιφάνιο Θεοδωρίδη ενώ επικεφαλής του φιλάγιου Λαού που προσήλθε ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δοϊράνης κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κιλκίς κ. Κυριακίδη.

Παρέστησαν προσευχητικώς επίσης ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ. Ηλίας Ευαγγέλου, ο Καθηγητής του ΠΑΜΑΚ κ. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, ο Αν. Καθηγητής της Θεολογικής ΑΠΘ κ. Αθανάσιος Αθανασιάδης, οι οποίοι αποτελούν Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Σλαβολόγων.

Στις εσχατιές της πατρίδος μας, το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου αποτελεί πνευματικό φάρο που στηρίζει τους ακρίτες της περιοχής, οι οποίοι ακόμα επιμένουν να κατοικούν και να αγαπούν τον τόπο τους και να φυλάττουν "θερμοπύλες", κρατώντας τα ιδανικά της πίστεως ψηλά!

Μεγαλύνονται για τους Αγίους της πίστεώς μας, οι οποίοι εργάστηκαν όσο λίγοι για τη δόξα της Ορθοδοξίας και ανεδείχθησαν άξιοι μιμητές του Αποστόλου Παύλου σε πολλούς τομείς του βίου και της δράσεώς τους.

Μέσα σε αυτές τις στιγμές πνευματικής χαράς και αναζωογόνησης, τόσο στον Αρχιερατικό Εσπερινό, όσο και στην λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Ισαποστόλων και στην Αρτοκλασία, τον βίο και την θαυμαστή δράση των Αγίων παρουσίασε στο εκκλησίασμα, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Παν. Αρχιμ. π. Δημήτριος Μπίκας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

doirtann 1

Εμφανίσεις: 173455
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: