Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/05 15:48

kifisias diakos 1

Κηφισιά | Τηλέμαχος Παππάς


Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Προφήτου Ηλίου Επισκοπείου στην Κηφισιά, ο Αναστάσιμος εσπερινός και εν συνέχεια η κουρά του δόκιμου Μοναχού της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Σχοινιά Μαραθώνος, Νεκτάριου Χονδρογιάννη παρουσία του ηγουμένου της Ι.Μ. Αρχιμ., π. Ιωάννη Κοκκάκη & του καθηγουμένου της Ι.Μ. Εισοδίων της Θεοτόκου - Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου, Αρχιμ. π. Γρηγορίου Λιέπουρη και πατέρων.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος μετά την κούρα στον οσιότατο μοναχό, αναφέρθηκε στην αξία της μοναχικής ζωής.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στις 07 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος, κ.κ. Κύριλλος προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του οσιοτάτου μοναχού Νεκταρίου Χονδρογιάννη, αδελφού της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Σχοινιά Μαραθώνα.

Στην σύντομη προσφώνηση του ο νέος Διάκονος Νεκτάριος αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του, στην ιεροσύνη που αγάπησε από μικρός και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους όσους συνέβαλαν στην πορεία του μέσα στην Εκκλησία, ιδιαίτερα τον ποιμενάρχη κ.κ. Κύριλλο.

Στην αντιφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην είσοδο των νέων ανθρώπων στην ιεροσύνη και απηύθυνε πατρικές συμβουλές προς τον π. Νεκτάριο τονίζοντας πως χρειάζεται να κρατήσει στην καρδιά του φόβο Θεού και την ευλάβεια της ψυχής του.

Τον Σεβασμιώτατο, πλαισίωναν οι Ιερείς της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Ο νέος διάκονος π. Νεκτάριος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, δέχθηκε τις ευχές του κόσμου.

Ανάμεσα σε αυτούς, επίσημοι προσκεκλημένοι: Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κος Σαραούδας Ευστράτιος, Αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Χρονόπουλος Γεώργιος, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πολιτεία Πολιτών - Δύναμη Ευθύνης» κος Σάββας Νάνος, ο εν αποστρατεία Αντιστράτηγος κος Κορδολαίμης Ανδρέας, ο τέως διοικητής της ΥΑΕ Σμχος (Ι) κος Σελλιανάκης Ιωάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθηγητές και διευθυντές της ΑΕΑΑ, και της Ριζαρείου Εκκλ. Σχολής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300578
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: