Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/05 22:10

kifisias esperinos 1

Μελίσσια | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 ο Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων.

Πριν την έναρξη του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων τα οποία μετέφερε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό υπό τους ήχους της μπάντας της Πυροσβεστικής.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος εναπόθεσε τα Ιερά Λείψανα στην Αγία Τράπεζα σύμφωνα με την τάξη του εσπερινού των εγκαινίων.

Ακολούθησε ο Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, πλαισιούμενου από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Νικόδημο Παχόγλου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό των εγκαινίων παρέστη η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος πιστών.

Τους ύμνους του εσπερινού απέδωσε πολυμελής βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις φάσεις των εγκαινίων, στο ιστορικό του Ιερού Ναού καθώς και στους κτήτορες που πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή για να δουν όλα όσα συμβαίνουν.

«Εύχομαι και προσεύχομαι που φτάσαμε εδώ σήμερα στην Αγία Μαρίνα Μελισσίων στο τελικό στάδιο και ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές εκείνων που συνέβαλαν να γίνει αυτός ο Ναός και να είναι αιωνία τους η μνήμη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κύριλλος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι «όλοι είμαστε κτήτορες ενός Ναού από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, και όχι μόνο αυτοί που δίνουν τα εκατομμύρια», υπενθυμίζοντας παράλληλα την ελεημοσύνη με το δίλεπτο της χήρας του Ευαγγελίου.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε:« Η Εκκλησία είναι το σπίτι του λαού, δεν ανήκει σε κανέναν και ανήκει και σε όλους».

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Κηφισίας, χειροθέτησε δύο αναγνώστες οι οποίοι διακονούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 284808
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: