Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Εδέσσης. 04/05 13:49

edessis timotheoy1

Στο χωριό Λύκοι Εδέσσης και στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ επί τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιά τοπική παράδοση οι εορταζόμενοι άγιοι τιμώνται ιδιαίτερα και η ημέρα της εορτής τους είναι ημέρα αργίας.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο κήρυγμά του ο ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης ερμήνευσε τον αναστάσιμο ύμνο «Χριστός Ανέστη», ομίλησε για τον ρόλο των Μυροφόρων γυναικών τονίζοντας ότι πραγματοποίησαν πολλαπλές επισκέψεις στον τάφο το Κυρίου και προέτρεψε να ζήσουμε μέσα μας την Ανάσταση, αφού -σύμφωνα με τον άγιο Συμεών τον Νέο Θεολόγο- μπορούμε να την βιώσουμε αλλά και να την ομολογήσουμε σε κάθε εποχή και ιδιαίτερα μέσα από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

edessis timotheoy2

edessis timotheoy2

Εμφανίσεις: 241060
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: