Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/03 13:53

aimodosia trikkis 8

«ἐφ' ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε».

Τηρώντας πιστά την εντολή του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 το Τμήμα Αιμοδοσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων ώστε να συμμετάσχει στην Αιμοδοσία που οργανώνεται για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των νοσηλευόμενων εκ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. 

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά στο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας ότι: «Η αιμοδοσία είναι μια πράξη κατ εξοχήν ανιδιοτελής και ηρωϊκή διότι αφιερώνοντας λίγα λεπτά απο την καθημερινότητά σου και ελάχιστη ποσότητα αίματος απο το σώμα σου, αναζωογονείς κάποιον ασθενή που έχει υψώσει τα χέρια του στον Ελεήμονα Θεό και ζητά απεγνωσμένα βοήθεια.» 

Τέλος συνεχάρη όλους τους Ιατρούς και το Προσωπικό που με τόσο ενδιαφέρον προσπαθούν να συντονίσουν τις διαδικασίες για την Αιμοδοσία και ενθάρρυνε τους παρεβρισκόμενους Αιμοδότες για την αξιομίμητη πράξη τους.

Ακολουθεί το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για εθελοντική Αιμοδοσία)

Αγαπητοί μου πατέρες και αγαπητοί μου αδελφοί,

Συγκλονισμένη η Ελληνική Κοινωνία μας βιώνει τον θρήνο και την θλίψη από το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη την Τρίτη 28/02/2023.

Αυτή την στιγμή εξελίσσονται ηρωικές προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων θυμάτων. Η μεγάλη όμως μάχη δίνεται στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται όσοι επέζησαν από αυτή την τραγωδία.

Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με αυτοθυσία βρίσκεται πλάι στους τραυματίες εξαντλώντας γνώσεις και μέσα για να τους θεραπεύσει!

Μπορούμε και εμείς ως φιλάνθρωποι και φιλεύσπλαχνοι χριστιανοί να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ιατρικής κοινότητας μέσω της αιμοδοσίας.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια ανιδιοτελή προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Γνωρίζουμε όλοι ότι το αίμα μας, αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό, δεν παράγεται παρά μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η Ιερά μας Μητρόπολη κάνει έκκληση στον κάθε ένα ξεχωριστά που διαθέτει την ηλικία και είναι υγιής ,ώστε να συμμετέχει στην Αιμοδοσία που διοργανώνεται για τα θύματα του δυστυχήματος. Ιδιαίτερα συγκινητική αποτελεί η πρόθεση του συνόλου των Ιερέων, Εκκλησιαστικών Συμβούλων και Ενοριτών της Μητροπόλεώς μας για συμμετοχή στην Αιμοδοσία.

Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:30 μ.μ. και από τις 17:30 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 8:30π.μ. έως τις 14:00 μ.μ..

Ας μιμηθούμε αγαπητοί μου τον πρώτο μεγάλο Αιμοδότη μας, Ιησού Χριστό ο οποίος εξέχεε το αίμα του για την σωτηρία μας, και ας προσέλθουμε και εμείς να χαρίσουμε με αγάπη το αίμα μας για την ανακούφιση των πονεμένων θυμάτων.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΤΡΙΚΚΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

aimodosia trikkis 1

Εμφανίσεις: 188826
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: