Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κίτρους. 02/10 11:37

gorgohphkooos kolindros 1

Το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού η Θεομητορική Πανήγυρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, εικόνα της οποίας φυλάσσεται στο μοναστήρι.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ενώ συλλειτούργησε και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου Αρχιμ. Μάξιμος Κυρίτσης, Πνευματικός της Γυναικείας Μοναστικής Αδελφότητας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε Εόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες έψαλλαν καλλίφωνοι χοροί των μοναζουσών της Ιεράς Μονής.

Πολλοί κάτοικοι του Κολινδρού και άλλων περιοχών από την Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία και τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στη Θεομητορική αυτή Πανήγυρη, επικαλούμενοι τις πρεσβείες της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας.

Τους προσκυνητές υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα και φιλοξένησαν τα μέλη της Γυναικείας Αδελφότητας, με επικεφαλής την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Ειρήνη.

gorgohphkooos kolindros 2

gorgohphkooos kolindros 2

gorgohphkooos kolindros 2

gorgohphkooos kolindros 2

gorgohphkooos kolindros 2

gorgohphkooos kolindros 2

gorgohphkooos kolindros 2

Εμφανίσεις: 242700
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: