Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/08 12:34

d kataskinotiki mak 1

Με μια δροσερή γιορτή ολοκληρώθηκε και η Δ΄ κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Γυμνασίου-Λυκείου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Τα αγόρια του Γυμνασίου και του Λυκείου προσπάθησαν να αποδώσουν μέσα από θεατρικά, τραγούδια και χορούς όσα αφομοίωσαν κατά την παραμονή τους στην κατασκήνωση, όλα δοσμένα με την νεανική αθωότητα και πρωτοτυπία, που ξέρει να προσελκύει και να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

Κάτω από την επίβλεψη του αρχηγείου και των στελεχών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δεχτούν ωφέλιμα πνευματικά μηνύματα, να γνωρίσουν τη συνεργασία, να μάθουν να παραμερίζουν τον εγωισμό τους και να λειτουργούν στο πλαίσιο της ομάδας, να καλλιεργήσουν τα πατριωτικά τους αισθήματα, να μάθουν να αγαπούν και να ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον, να μπολιαστούν δηλαδή με όλα εκείνα τα εφόδια που μπορεί να προσφέρει μια χριστιανική κατασκήνωση.

Ολόκληρη η περίοδος, αλλά και η γιορτή, αφιερώθηκε στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από το μαρτυρικό 1922 και τη Μικρασιατική Καταστροφή και το σύνθημα της κατασκήνωσης ήταν «Γη της Ιωνίας-Γη ελληνική».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τη στήριξη τους, τα στελέχη για τη ανιδιοτελή προσφορά και την αγάπη τους, κυρίως τους πατέρες που έχουν την ευθύνη της κατασκήνωσης για το ανύστακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν καθημερινά σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους και την αγάπη τους για παιδιά και το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη μέσω των κατασκηνώσεων.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε ιδιαιτέρως τους ομαδάρχες και τα στελέχη του επιτελείου που θυσιάζουν προσωπικό χρόνο και στιγμές από τις διακοπές τους, προκειμένου να συμμετέχουν στις κατασκηνώσεις και να μεταδώσουν και στους νεώτερους την αγάπη για τον Χριστό.

Παρέστη και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος ήρθε με πολλή χαρά για να παρακολουθήσει την όμορφη γιορτή των παιδιών και, κατόπιν παράκλησης του Σεβασμιωτάτου, απηύθυνε στα παιδιά πνευματικές νουθεσίες και συμβουλές.

d kataskinotiki mak 2

d kataskinotiki mak 2

d kataskinotiki mak 2

d kataskinotiki mak 2

d kataskinotiki mak 2

d kataskinotiki mak 2

d kataskinotiki mak 2

d kataskinotiki mak 2

d kataskinotiki mak 2

d kataskinotiki mak 2

Εμφανίσεις: 157674
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: