Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/10 14:30

themeliosi karistias 3

Φωτορεπορτάζ: Δημήτριος Πετρογιάννης


Μέσα σε μία  εορταστική ατμόσφαιρα οι κάτοικοι της ενορίας του Καδδίου - Κονιστρών του Δήμου Κύμης -  Αλιβεριου την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 υποδέχθηκαν τον Σεπτόν Ποιμενάρχη τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος στα πλαίσια των ποιμαντικών του επισκέψεων σε ενορίες και ιερές μονές της Ιεράς Μητροπόλεως επισκέφθηκε το χωρίο του Καδδίου και ετέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και της καταθέσεως του θεμελίου λίθου για την ανέγερση του ιερού ναού επ' ονόματι  του εν αγίοις πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθου ο οποίος θα αποτελεί για την ενορία ένα κόσμημα με την χάρη και ευλογία του Αγίου για τους κατοίκους της ενορίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ιερείς απο ώμορες ενορίες και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής ο οποίος με φιλακόλουθο ζήλο και αγάπη για την ενορία του προετοίμασε την άρτια οργάνωση της ακολουθίας καθώς επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καδδίου κ. Δημήτριος Χρούτας ο επιβλέπων του έργου της ανεγέρσεως Πολιτικός Μηχανικός κ. Παναγιώτης Κατσίκας και πολλοί πιστοί οι οποίοι παρακολούθησαν την ιερά ακολουθία με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Μετά το πέρας της ιεράς ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ομίλησε και ευχήθηκε καταλλήλως στους ενορίτες ιδιατέρως ευχήθηκε στον φιλάγιο κτήτορα και ευσεβή ενόριτη ο οποίος με την κοπιώδη προετοιμασία της τελετής την πίστη αφοσίωσή και την ευσεβή πρόθεσή του να ανεγείρει τον ιερό ναό  αναδεικνύοντας ένα ιερό τόπο προσευχής  και ευλογίας για όλους τους πιστούς.

themeliosi karistias 1

themeliosi karistias 1

themeliosi karistias 1

themeliosi karistias 1

themeliosi karistias 1

themeliosi karistias 1

themeliosi karistias 1

themeliosi karistias 1

themeliosi karistias 1

Εμφανίσεις: 300831
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: