Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/09 15:15

anthimou sidirokastro 4

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ανθίμου επισκόπου Νικομηδείας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου.

Στην ακολουθία του όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ο οποίος τέλεσε και την Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ο οποίος τυγχάνει και ο πνευματικός πατέρας και Γέροντας του, από τον οποίο έλαβε και τούς τρείς βαθμούς της Ιερωσύνης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αναδεικνύεται ακόμη και σήμερα μια μεγάλη και σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα , που σφράγισε με το παράδειγμα και το στίγμα του την εποχή του και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να προσφέρει πολύ μεγάλες υπηρεσίες στον εκκλησιαστικό χώρο.

Εμείς οι νεότεροι και οι ευεργετημένοι από αυτόν οφείλουμε να τον σεβόμαστε ,να τον εκτιμούμε και να τον μνημονεύουμε μέχρι και τον θάνατο μας, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα και στον εορτάζοντα Διάκονο του Άνθιμο, να του χαρίζει ο Θεός καλλίκαρπη διακονία και να αξιωθεί να εισέλθει και στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης με τις πρεσβείες της Παναγίας και του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου.

anthimou sidirokastro 1

anthimou sidirokastro 1

anthimou sidirokastro 1

anthimou sidirokastro 1

anthimou sidirokastro 1

anthimou sidirokastro 1

Εμφανίσεις: 300500
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: