Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. 17/05 21:36

samareitidos xalkidos 4

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, πρώτη μέρα ισχύος της άρσεως απαγορεύσεως, από το κράτος, συμμετοχής των πιστών στην Θεία Λειτουργία και τις Ιερές Ακολουθίες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο της Ενορίας, τον Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Πολυκαρπίδη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Η συμμετοχή των πιστών στα τελούμενα ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική, αλλά και συντεταγμένη με τα προβλεπόμενα, από το νόμο, μέτρα υγειονομικής ασφαλείας.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Καραγκούνης και ο Λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Δέδες.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος με συγκινητικούς πατρικούς λόγους καλωσόρισε τους πιστούς στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή τον Ιερό Ναό της κοινής, προς τον Θεό, προσευχής και λατρείας, οι οποίες πρέπει να επιτελούνται «εν πνεύματι και αληθεία», όπως δίδαξε ο Ιησούς Χριστός στη Σαμαρείτιδα Αγία Φωτεινή και όταν αυτό συμβαίνει, μεταβάλει τους πιστούς από πίνοντες σε πηγές του ζώντος ύδατος της χάριτος του Χριστού.

samareitidos xalkidos 1

samareitidos xalkidos 1

samareitidos xalkidos 1

Εμφανίσεις: 235060
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: