Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/05 17:35

onma thiras 3

«Χαίροις Ἐπιφάνιε ἱερέ, Κύπρου ποιμενάρχα, Ἐκκλησίας πάσης φωστήρ, χαίροις Ὀρθοδόξων, δογμάτων μυστογράφε, καί τῶν σοί ὁμωνύμων, πρέσβυς πρός Κύριον»

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Επιφανίου επισκόπου Κωνσταντίας της Κύπρου, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του προσέφερε τα μέγιστα στη θεολογία και ζωή της Εκκλησίας.

Ο άγων τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της 11ης Μαΐου και ιερούργησε την 12η Μαΐου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης, όπου ετέθη για προσκύνηση τμήμα εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου Επιφανίου.

Οι ιερές ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν «κεκλεισμένων των θυρών».

Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, προ της απολύσεως αναφέρθηκε στον Άγιο Επιφάνιο ο οποίος ήταν ονομαστός, από τότε που ζούσε, για την αγιότητα του βίου του, τα πάμπολλα και μεγάλα θαύματά του, την ευρυμάθειά του και προπαντός τις αντιαιρετικές συγγραφές του  κι εξέφρασε εκ μέρους των κληρικών και των πιστών υικές εόρτιες ευχές προς τον εορτάζοντα Ποιμενάρχη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσήλθαν κι ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο οι κ.κ. Έπαρχος και Δήμαρχος Θήρας.

onma thiras 1

onma thiras 1

Εμφανίσεις: 300502
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: